Aaron Martin & Machinefabriek - Cello Recycling (2007)

Verenigde Staten / Nederland
Electronic / Neoklassiek
Uitgebracht in eigen beheer

1. Machinefabriek - Cello Recycling (11:54)
  2. Aaron Martin - Piece 3 (2:01)
  3. Aaron Martin - Piece 5 (3:47)
  4. Aaron Martin - Piece 6 (1:49)
Hier ben ik wel ontzettend benieuwd naar. Aaron Martin zijn album "Almond" was één van mijn favorieten van het afgelopen jaar, welke ik helaas net te laat binnen had om mee te nemen in mijn jaarlijstje. Absolute aanrader dat album, denk een beetje aan The Books, maar dan anders.

sxesven
Ben ook erg benieuwd, hoewel ik het album van Martin niet gehoord heb. Voor een paar euri weer op de site van Rutger te bestellen, dus ik denk dat ik dat binnenkort maar gewoon doe. Cello Recycling is een track van Machinefabriek waarop hij de cellostukken van Martin recyclet (gemaakt in opdracht van een gallerie te Breda), nummers 2, 3 en 4 vormen een bloemlezing uit Martin's werk. Klinkt goed dus!

Ik heb 'm zojuist besteld met nog wat andere Machinefabriek dingen.

Check anders de myspace van Aaron Martin. Kun je wat nummers van dat album horen en tevens zien hoe hij live te werk gaat. Ziet er tof uit hoe hij alles opbouwt. Ik zal het album vanavond even toevoegen.

sxesven
Ah, bedankt voor de link! Klinkt fascinerend, word spontaan benieuwd naar zijn eigen album ook. Als m'n budget het toelaat eerdaags ook maar weer eens wat dingetjes bestellen. Heb je Zink trouwens al besteld, Bob?

sxesven schreef:
Heb je Zink trouwens al besteld, Bob?

Yep, ook vanochtend, samen met Cahier.

Sietse
ik heb deze vandaag binnen gekregen...nu nog zink (en cahier en die andere)

Sietse
Machinefabriek stapt hier wat af van zijn gitaardrones (duh, hij bewerkt een cello) maar hierdoor wordt het geluid ook een stuk anders. Deze track van hem is veel zwaarder en donkerder dan de uitkomst met gitaar. Het geluid doet mij bij vlagen denken aan muziek van Troum (met name de 3" symbiosis) en Orphax (met name In a long night en nog niet uitgekomen materiaal ). Het is misschien niet zo kil en ijzig, maar het komt er wel meer in de buurt.

De nummers van Aaron Martin moet ik over zeggen dat ze op zich wel mooi zijn, maar het komt mij te veel over als "samples" voor het verwerken tot de Machinefabriek track. Hierdoor missen ze, wat mij betreft, in kracht.
Qua geluid zou het zo uit een post-rock bandje zijn getrokken, of misschien zoiets als Rachel's.

Machinefabriek scoort hier 4.5, Aaron Martin trekt het voor mij omlaag naar 4.0

Misschien later nog meer, maar geef het weinig kans.

Ik vind het eerste nummer misschien wel het mooiste wat ik tot nu toe van Machinefabriek heb gehoord. Zo laag zijn mijn vloerstaanders zelden gegaan denk ik. Of mijn buren het leuk vinden weet ik niet, maar het ronkt en dreunt wel heerlijk de huiskamer door.

Het advies op het hoesje om met ogen dicht te luisteren kan ik iedereen aanraden en dan flink hard. Dan pas hoor je goed hoe driedimensionaal het geluid is. Er gaat een enorme dreiging vanuit terwijl het als een soort predator door de kamer zweeft en tegen de muren op klimt. Zal wellicht ook iets te maken hebben met het feit dat deze track speciaal voor Lokaal01 is gemaakt. Zorg alleen wel dat je een lekkere set tot je beschikking hebt met voldoende laag, anders valt het hele effect weg.

Wat betreft de Aaron Martin nummers, dit zijn inderdaad ook gewoon samples. Wat dat betreft moet je deze cd niet echt opvatten als een album met 4 nummers, met begin en eind. Op die manier is het volgens mij ook helemaal niet bedoeld. Maar ik vind de Aaron Martin nummers wel erg mooi, in tegenstelling tot de dreiging van het eerste nummer komen zijn nummers juist heel beschouwelijk over. Net als op zijn album Almond, maar dan wel op een heel andere manier. Hier zijn ze onbewerkt en rauw terwijl ze op Almond veel meer zijn uitgedacht en met allerlei samples.

Sietse
ik zal het album van Aaron Martin dan eens luisteren.

Dit jaar nog een heruitgave van Cello Recyling op Type Records (vinyl + cd). Op die uitgave zal Aaron Martin op zijn beurt het bewerkte stuk van Machinefabriek weer gaan bewerken. Dat heeft hij overigens gedaan met water loops waardoor dat stuk "Cello Drowning" zal gaan heten.

Sietse
hmm, mogelijk dat ik die toch wel ga kopen. Echt extra materiaal, altijd goed. Daarnaast is mijn cd'tje een klein beetje beschadigd en speelt ie dus niet super meer. Gelukkig nog wel goed kunnen rippen...want anders afspelen was geen optie geweest.

Hmm, vond die tracks van Aaron Martin wel erg mooi, zelfs al zijn het maar samples. Moest maar 's zoek naar meer van deze meneer.

Sietse
zo, nu ook de 10" binnen die veel mooier is.
Dat extra nummer doet het hem voor mij hoor.

Een volle ster erbij. Ben nu wel heel benieuwd geworden naar ander werk van Aaron Martin.

herman schreef:

Begin volgend jaar komt zijn nieuwe album uit, hier is alvast een nummer te horen.

avatar van Nakur
Aangename plaat zeg. Vooral recycling is prachtig