Morcheeba - Big Calm (1998)

Electronic / Pop
Label: Sire

1. The Sea (5:47)
  2. Shoulder Holster (4:04)
  3. Part of the Process (4:24)
  4. Blindfold (4:37)
  5. Let Me See (4:20)
  6. Bullet Proof (4:11)
  7. Over and Over (2:20)
  8. Friction (4:13)
  9. Diggin' a Watery Grave (1:34)
  10. Fear and Love (5:04)
  11. Big Calm (6:00)
  12. The Music That We Hear * (3:49)
  13. Shoulder Holster [Radio Mix] * (4:14)
  14. Shoulder Holster [Diabolical Brothers Mix] * (5:56)
Erg lekkere cd. Ook hun debuut was een alleraardigste cd. Het haalt het niet bij bands als Portishead of Massive Attack, maar deze cd mag zeker genoemd worden. Jammer dat ze dit niveau hierna niet echt meer konden handhaven.

JonnieBrasco
Lekkere cd inderdaad wel, The Sea en Let Me See zijn bijvoorbeeld lekkere nummers. Relaxte, cleane, duidelijk dance met een goede beat en veel invloeden van andere muziekstijlen. Goede muziek. Maar toch is er een keerzijde: ondanks dat er zoveel te horen is, is de muziek toch iets te leeg, te duidelijk, te standaard, te traag en te commercieel. Tijdens het luisteren twijfel ik daarom vaak of ik dit moet uitluisteren. Dat zijn nou niet bepaald de fijnste dilemma's tijdens het muziek luisteren

avatar van Gyzzz
3.5 ster maar ik moet wel zeggen dat ik hem eigenlijk zelden luister.

Pauper
Slecht is het niet maar ik ben wel telleurgestelt in de vocalen van de CD, daarnaast klinkt het allemaal een beetje te cliché. 3,5*

avatar van herbertwest
Ik vind haar stem juist erg mooi en warm.

avatar van Timo710
Staat hier Talib nou op?

avatar van jellorum
dit is een lekkere ontspannen plaat
niet altijd even sterk maar toch genoeg om hem nu al sinds '98
af en toe te beluisteren want ik vind hem nooit vervelen
de absolute uitspringer is 'Big Calm'
enjoy

avatar van Reijersen
Bijzonder fijne plaat van Morcheeba. Luister dit vaak en dan vooral als ik een relaxt achtergrondmuziekje nodig heb.

4 sterren.

avatar van jellorum
ik heb die laatste track niet staan op mijn exemplaar...

voor de rest is dit een uiterst genietbare plaat (nog steeds), hij ligt nu op na een tijdje niet geluisterd te hebben en er staat toch eigenlijk geen slecht nummer op imo

klein klassiekertje van de jaren '90?

avatar van shimahero
lekker relaxerend album

avatar van Shinobi
Op zich wel een relaxed album om naar te luisteren, meer voor de achtergrond eigenlijk. Maar desondanks niet minder mooi.

3,5 Sterren.

avatar van shimahero
yep relaxed album. De mooie warme stem van skye edwards is perfect voor dit soor muziek

avatar van Hega
Lekker album nog steeds en natuurlijk is The sea helemaal briljant.
Geweldige muzikanten en zangeres ook.

avatar van gigage
De plaat gaat alle kanten op behalve de electronic. Eén ding hebben de songs gemeen en dat is het lage tempo. Wat verder opvalt is de lekkere gitaarpartij die bijna onopgemerkt meegaat in het relaxte karakter van de plaat. Maar eenmaal in de smiezen worden de oortjes best verwend. Helaas niet op alle tracks terug te vinden. De zangeres doet het best aardig maar ze heeft niet een uniek stemgeluid en misschien had dat de aandacht wat versterkt. Maar goed, I'll be back, dus, dat dan weer wel.