Alice Cooper - Paranormal (2017)

Label: earMUSIC

1. Paranormal (4:11)

met Roger Glover

2. Dead Flies (2:22)
  3. Fireball (4:49)
  4. Paranoiac Personality (3:10)
  5. Fallen in Love (3:33)

met Billy Gibbons

6. Dynamite Road (2:43)
  7. Private Public Breakdown (3:26)
  8. Holy Water (3:08)
  9. Rats (2:38)
  10. The Sound of A (4:06)
  11. Genuine American Girl (4:27)
  12. You and All of Your Friends (2:41)
  13. No More Mr. Nice Guy [Live in Columbus] (3:10)
  14. Under My Wheels [Live in Columbus] (2:56)
  15. Billion Dollar Babies [Live in Columbus] (3:44)
  16. Feed My Frankenstein [Live in Columbus] (5:02)
  17. Only Women Bleed [Live in Columbus] (5:12)
  18. School's Out [Live in Columbus] (6:10)
Tja, vinyl.
Het staat mooi in je platenkast. Maar verder geeft het best veel gezeik voordat er iets uit de luidsprekers komt.

avatar van E-Clect-Eddy
Een LP afspelen op 45 rpm heeft met de verbeterde geluidskwaliteit te maken.

Staat mooi uitgelegd in het Engels op dit forum: Why 45 rpm 12" forums.stevehoffman.tv

avatar van Edwynn
Och, dat Hoffman forum... Dat is cabaret op schrift soms.

avatar van E-Clect-Eddy
Volgens mij klopt de stelling wel. Hoe sneller de LP draait des te meer informatie je er op kwijt kan... is alsof je een hogere bitrate hebt.

avatar van Edwynn
Oja, dat betwist ik ook niet. Het is alleen hoe ze daar soms de dingen brengen.

avatar van Wyverex
vielip schreef:

Haha ja dat had ik dus ook! Het vreemde is dat nergens enige info te vinden is dat de lp op 45 rpm moet worden afgespeeld.

Ergens ben ik wel blij dat er nog mensen zijn die deze "fout" gemaakt hebben . Ik voelde me eventjes weer een rookie wat vinyl betrof! Nuja het heeft de luisterervaring alleen maar intenser gemaakt, want ik vond het echt vreemd, een lp op 45rpm en was op zoek naar onregelmatigheden.

Op de hoes staat er inderdaad geen info over de snelheid, maar op de lp's zelf wel. Maar ja, wie let daar nu op, na al die 33rpms?

E-Clect-Eddy, bedankt voor de info! Het klinkt wel logisch op die manier. In ieder geval een veel beter antwoord dan hetgeen ik in gedachten had.

avatar van milesdavisjr
Benieuwd of het de laatste van Cooper zal zijn of dat onze shockrocker nog zal gaan verassen in de toekomst. De plaat rockt wat meer dan zijn voorlaatste en bevat weer wat songs met een lekkere drive, Paranoiac Personality, Fallen in Love en Dynamite Road vormen daar voorbeelden van. Voor het overige is het allemaal best redelijk, een wat eenvoudige track als Holy Water met weinig om het lijf is dan weer dermate catchy dat het uiteindelijk een van de betere songs op de plaat is. Conclusie, Cooper heeft er zin in, het songmateriaal is overall gezien vlot en pakkend en nog belangrijker, Alice doet niet aan 'moeilijkdoenerij' op deze worp en dat betaald zich uit. Geen topper maar wel vermakelijk en onderhoudend.

Eindstand:

1. Billion Dollar Babies