Idlewild - The Remote Part (2002)

Label: Hut

1. You Held the World in Your Arms (3:21)
  2. A Modern Way of Letting Go (2:23)
  3. American English (4:34)
  4. I Never Wanted (3:53)
  5. (I Am) What I Am Not (2:42)
  6. Live in a Hiding Place (3:16)
  7. Out of Routine (3:09)
  8. Century After Century (4:01)
  9. Tell Me Ten Words (3:46)
  10. Stay the Same (3:07)
  11. In Remote Part / Scottish Fiction (3:52)
Tell Me Ten Words is erg goed maar vond de rest toch wat tegenvallen. 3*

avatar van Koekebakker
Ik vind dit toch wel echt een heerlijke rockplaat. Vol meeslepende songs met pakkende melodieën, veel vaart en dynamiek en mooie teksten bovendien. Met het wondermooie American English en afsluiter In Remote Part/Scottish Fiction als mijn favorieten.

avatar van timhardt
erge tegenvaller gewoon. Wie niet akkoord is, moet de eerste twee platen maar nog eens opleggen: het lijkt wel een andere band te zijn...:(

Ja best wel matig. Al brul ik wel graag "A modern way of letting go" mee. 2.5*

avatar van starsailor
Hier staan toch echt nog wel knallers op hoor.
You held the world is een van de beste openingsnummers die ik ken.

avatar van starbright boy
Vind dit nog steeds een prima album. Ondanks dat de scherpe randjes hier toch wel afwaren toch veel bloedmooie liedjes die me over de aanvankelijke teleurstelling heenhielpen. Live in a Hiding Place bijvoorbeeld.

avatar van Lukas
Toch een beetje jammer dit. Ik vind You Held the World in Your Arms sinds Fifa 200zoveel al een erg leuk en opzwepend liedje. De rest van de plaat is op een enkel uitschietertje na (American English met name) een grote (storende) herhaling. Weinig origineel en geïnspireerd. Ik begrijp dat de eerste platen beter zijn. Als daar meer liedjes als het openingsnummer hier op te vinden zijn, meld ik me daar met gezwinde spoed. Kan iemand dat bevestigen?

avatar van starsailor
Lukas schreef:

Ik kan je alleen melden dat ik de eerste 2 albums beter dan deze vind.

Persoonlijk vind ik dit album een tikkeltje beter dan 100 Broken Windows maar zeker beter dan Hope. Maar goed, ik vind dit een geweldige plaat en ben op dit forum daarmee wel een uitzondering geloof ik...

avatar van evil23
Geen slechte plaat maar echte uitschieters als op de eerste 2 cd's staan hier niet op.

Overduidelijk het sterkste album van Roody en de jongens.
Een combinatie van de post-grunge uit het begin en de pop georienteerde opvolger warnings/promises.
Uitschieters:
American English
Century After Century
The Remote Part/Scottish Ficiton

avatar van Hårgalåten
Dit album heeft mij direct weten te pakken altijd. Heerlijke rockplaat die je na de eerste twee nummers absoluut uitnodigen om verder te luisteren. De interesse vervaagt niet naarmate je verder luistert. 4*

avatar van heartofsoul
Af en toe moest ik aan REM, Weezer of Teenage Fanclub denken, maar dit album staat verder voor mij gewoon op zichzelf, zo sterk vind ik het. Ben helemaal weg van de stem van Roddy Woomble en de ingenieuze liedjes. Werd weer eens helemaal een album in gezogen, toen ik het onlangs voor het eerst beluisterde. In twee woorden: bloedmooi album.

avatar van Aladdin
Dit was de eerste die ik van ze hoorde. Als je de eerste platen niet kent en daarmee relatief onbevoordeeld bent, dan is dit volgens mij echt een prima plaat met weinig fillers.
timhardt schreef:

Heb ik gedaan, vind de nummers niet per se beter, kan wel hun wat rauwere sound beter waarderen. Dus snap de kritiek wel. Maar deze krijgt nog steeds 4*

avatar van The_CrY
Prettige radiorock met een pop-punk-randje. Niet heel spannend, maar voor zolang als het duurt wel aangenaam.