Washed Out - Mister Mellow (2017)

Pop / Electronic
Label: Stones Throw

1. Title Card (0:30)
  2. Burn Out Blues (3:43)
  3. Time Off (1:01)
  4. Floating By (3:41)
  5. I've Been Daydreaming My Entire Life (2:09)
  6. Hard to Say Goodbye (4:12)
  7. Down and Out (1:07)
  8. Instant Calm (2:09)
  9. Zonked (1:10)
  10. Get Lost (4:04)
  11. Easy Does It (0:52)
  12. Million Miles Away (4:47)
Within and Without was dé zomerplaat voor dat jaar. Paracosm in iets mindere mate later ook. Zou het Mister Mellow ook gaan lukken?

De ingrediënten zijn weer volop aanwezig. Loungy cocktail deuntjes die heerlijk zullen klinken op zomerse stranden, warme balkons en in idyllische tuintjes.
Maar valt hier ook een wat negatieve ondertoon in te ontdekken? Ja. Paracosm werd al wat meer pop en Mister Mellow heeft het al in de titel. Dit was rond de eeuwwisseling heel erg populair. Nu is het soms toch wel wat té mellow. Het voelt alsof ik één van mijn cd's uit die tijd uit de kast heb getrokken.

Niks mis met fijne achtergronddeuntjes natuurlijk. Ongetwijfeld weer zeer aangenaam deze zomer. Maar veel verder dan dat gaat het nu toch ook niet meer. Washed Out is inwisselbaar geworden.

Wat een teleurstelling. Het album duurt nog geen half uur, wat niet erg is als het vol staat met goede nummers. Nu zijn er van de 12 ook nog een 5 van rond de minuut (die niets toevoegen) en van de overgebleven 7 zijn er maar een paar leuk. Twee sterren voor de moeite, al vraag ik me af of er moeite is ingestoken. Zonde, want With and Without heb ik grijs gedraaid.

Dikkop
Ik val bijna in slaap.
Gelukkig duurt dit album niet lang.