The James Gang - Yer' Album (1969)

Label: Bluesway

1. Introduction (0:40)
  2. Take a Look Around (6:18)
  3. Funk #48 (2:46)
  4. Bluebird (6:02)
  5. Lost Woman (9:06)
  6. Stone Rap (1:00)
  7. Collage (4:02)
  8. I Don't Have the Time (2:49)
  9. Wrapcity in English (0:57)
  10. Fred (4:09)
  11. Stop (12:05)
Mssr Renard
Ik zie dat deze plaat een lage eindscore heeft. Maar ik zie geen reacties hier.

Dan ga ik mezelf opwerpen als James Gang-kenner, vanaf nu.

James Gang is rond deze beginperiode gecentreerd rond gitarist Joe Walsh, die ná James Gang bij Eagles terecht komt.

Deze (licht) psychedelische plaat heeft elementen uit de bluesrock, funkrock en hardrock. Joe Walsh speelt hier en daar ook wat orgel, zodat het ook raakvlakken heeft met bijv. Deep Purple. De wat kortere songs en tussenstukjes kunnen wat melig zijn, maar het is wel 1969 hier.

De producer Bill Szymczyk voorziet de nummers van een goede sound, en vooral de leadgitaar staat verrassend goed in de mix. Maar ook de dikke baspartijen. Voor een plaat uit 1969 klinkt dit erg goed. Maar ja, die Szymczyk is geen watje natuurlijk.

De veelzijdigheid van de songs en de muziek wordt vergroot omdat bassist Tom Kriss ook toetsen en fluit bijdraagt en drummer Jim Fox ook wat piano speelt.

Blue Bird is van Buffalo Springfield en Lost Woman van Yardbirds. Lost Woman zit lekker volgepropt met gitaar, bas en drumsolo's. Een lekkere sixties-bluesrockjam.

Een slechte plaat is deze niet, want het klinkt gewoon erg goed. Een plaat die onbekender is dan die van Heep, Deep en Zep, maar zich prima staande kan houden.

avatar van Larzz
Gave muziek. Luister nu de LP. Een eerste Amerikaanse persing. Met zo'n dikke harde hoes. Heerlijk. Time machine!

Mssr Renard
Ah, een nieuwe James Gang-liefhebber erbij.