Dälek - Endangered Philosophies (2017)

Hip-Hop / Electronic
Label: Ipecac

1. Echoes Of... (4:31)
  2. Weapons (4:53)
  3. Few Understand (4:21)
  4. The Son of Immigrants (5:54)
  5. Beyond the Madness (4:51)
  6. Sacrifice (4:57)
  7. Nothing Stays Permanent (4:21)
  8. A Collective Cancelled Thought (7:06)
  9. Battlecries (5:00)
  10. Straight Razors (3:56)
  11. Numb (5:45)
avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, vóór de officiële release volgende week, via een stream van NPR first listen

Ken deze act niet en Hip Hop is niet echt mijn ding maar een paar nummers ga ik wel luisteren.

Dit is doorgaans meer dan hiphop. Noiserock, turntable scratches, noise en Industrial met raps erover, om het even kort te zeggen. Wat ik tot zover hoor is de band weer op oorlogssterkte vergeleken met latere releases, stuk rauwer.

avatar van Ataloona
Mooi, want behoudens hun titelloze EP uit 2010 vind ik het eigenlijk al een jaar of 10 niet al te spannend meer. Bij vlagen zelfs slapjes. Als hier meer pit inzit, dan ben ik snel van de partij.

avatar van niels94
Ik ben eerlijk gezegd niet goed bekend met het werk van Dälek van na Absence, dus geen idee hoe slapjes dat precies is. Deze plaat klinkt in elk geval prima, al bevat het dezelfde sound die Dälek sinds Absence hanteert, maar dan toch een stukje minder 'noisy' en intens dan dat. Benieuwd naar hun optreden bij Le Guess Who? in november.

avatar van Ataloona
Naja, ik heb de platen prima cijfers gegeven, maar echt prikkelen tot vaak luisteren deden ze niet. Althans niet zoals Absence en de ep's deden en nog steeds doen. Sowieso mis ik echt de noise- en psychedelica-invloeden en abstractie die hun vroege platen zo sierden. Bij hun optreden in Utrecht ga ik echter gewoon zeker bij zijn. Volg ze al wat jaartjes dus ik heb er ook behoorlijk zin in.

avatar van HammerHead
Goeie plaat wat mij betreft. Heeft een flow vergelijkbaar met Gutter Tactics. In ieder geval een stuk beter dan de vorige poging.