Plant - Lifelong Guarantee (1978)

Label: Polydor

1. Skid Row (3:27)
  2. Can't Stop That Train (4:30)
  3. Feel So Good (3:36)
  4. Lifelong Guarantee (7:03)
  5. Flat Scat Sucker (2:13)
  6. Steady Rollin' (4:25)
  7. You Don't Fool (2:46)
  8. Big Wheels Turning (4:38)
  9. Gotta Get to You (3:57)
  10. Deep Inside (5:26)
Als Shocking Blue-fan moet je dit album ook in je verzameling hebben, Mariska Veres doet er wat achtergrondvocalen op. Dus ik heb het van de week in een tweedehands-zaakje gekocht voor 2,50 euro. Intussen wat stukken beluisterd maar ik kan er niet enthousiast van worden. Ik vind het vrij zielloos klinken, het gaat niet echt een bepaalde kant op. En vlammen doet het al helemaal niet. Gaat dus echt de kast in omdat het bij de verzameling hoort.

avatar van Tozifra
Groep uit de Groninger popscene, met op dit album Gerrit Veen, ex-bassist van de Wild Romance. Het nummer Skid Row is mede van zijn hand. Een andere versie staat op Shpritz.
De band heeft diverse wisselingen gehad op de baspositie. Latere Wild Romance-bassist Freddy Cavalli ging Veen voor. Het lijkt erop dat ze geruild hebben.
Voor meer informatie over de Groninger popscene aan het eind van de jaren 70 zie Het Groninger Springtij — Poparchief Groningen - poparchiefgroningen.nl

avatar van Tozifra
Vorige week hoorde ik Skid Row weer live, nu uitgevoerd door Raw Medicine met daarin een andere oud-Wild Romance bassist: Rudy Englebert.

avatar van Jonestown
Gekocht toen 'ie uitkwam in 1978 en nog steeds een lekkere plaat. Funky en speedy, zoals wel vaker met bandjes uit Groningen. Cover door Koos van O(ostrom) en met junk Gerrit Veen in de gelederen was dit slechts één LP voor Plant. Draai 'em nog steeds vaak. Doet soms denken aan een Little Feat op amfetamine.

Vandaag voor het eerst deze plaat kunnen beluisteren. Mooie eenheid van ( strakke ) sound in al de nummers. Eelco Gelling doet ook mee op 4 nrs.