The Tear Garden - The Brown Acid Caveat (2017)

1 stem

Canada
Electronic / Rock
Label: Metropolis

1. Strange Land (5:45)
  2. Stars on the Sidewalk (7:32)
  3. Amy's Personality (6:30)
  4. Calling Time (4:29)
  5. On with the Show (7:24)
  6. Sinister Science (7:27)
  7. Lola's Rock (5:58)
  8. Kiss Don't Tell (7:42)
  9. A Private Parade (7:10)
  10. The Sound of Space Escaping (5:27)
  11. Seven Veils (7:10)
  12. Object (4:20)
avatar van Aazhyd
Eindelijk weer een nieuw album van The Tear Garden, het samenwerkingsproject van cEvin Key (Skinny Puppy) en Edward Ka-Spel (Legendary Pink Dots). Met o.a. medewerking van ex-LPD-leden Martijn de Kleer (gitaar) en Patrick Wright (aka Patrick Q. Paganini, viool en viola).

Edward en cEvin hebben extra effort in dit album gestoken. Het is de bedoeling dat dit album een landmark voor de toekomst wordt. De sound ligt als vanouds dicht tegen die van de Pink Dots aan. Het album klinkt fris en de produktie is prima.

Stijl: neopsychedelica met experimentele trekjes.

Ik heb het album al binnen (via PledgeMusic), maar officieel moet-ie nog uitkomen. Ik wacht nog even met een score geven, even laten bezinken.

avatar van Aazhyd
De nummers zijn allemaal uitstekend en klinken fris, maar het is ook allemaal wat minder heftig en experimenteel dan voorheen. Ik hoor ook niet echt uitschieters (zowel naar boven als naar beneden).

Prima plaat, 4 sterren. Seven Veils en Sinister Science zijn mijn favorieten.