Spain - Live at the Love Song (2017)

Label: Glitterhouse

1. Tangerine (13:32)
  2. Every Time I Try (7:28)
  3. World of Blue (22:11)
  4. Untitled No. 1 (5:55)
  5. Ray of Light (14:21)
  6. From the Dust (8:17)
  7. Lorelei (4:53)
  8. Spiritual (6:24)
avatar van WoNa
Een plaat met een verhaal en een plaat die nooit als zodanig bedoeld was. Spain is gedurende een langere periode gaan toeren in eigen stad. Dat wil zeggen, dat zij een residency had in de Love Song waar de band één keer per week optrad en voornamelijk experimenteerde met haar eigen materiaal en af en toe een gast uitnodigde om mee te komen doen. Een soort van openbare repetities. Aan het applaus te horen, zat er af en toe nauwelijks meer dan de familie. Daarnaast is praten door het spelen niet noodzakelijkerwijs een Nederlandse ziekte, dus dat scheelt weer.

Er zijn vele opnames gemaakt en Glitterhouse heeft aangeboden daar een selectie van uit te brengen. Dat is ook precies wat op Live At The Love Song te horen is. Langgerekte stukken, meer jazzy dan pop, waarin de instrumenten om beurten de kans krijgen om hun ding te doen. Dat is de ene keer interessanter of meer to the point dan andere stukken waar grenzen worden verlegd. De basis is een Spain nummer, gezongen door frontman Josh Hayden, maar dient meer als vertrekpunt voor het avontuur, dan als ruggengraat van de song.

De band moet het naar de zin hebben gehad, wat aan de opnames is af te horen en wij, als luisteraars, kunnen meemaken wat voor de meesten van ons niet was weggelegd: op zo'n avond de Love Song inlopen en gewoon luisteren en het experiment ondergaan.

Dit album is er niet een die ik heel vaak zal spelen, maar wel met heel veel plezier, verbazing en verwondering heb zitten luisteren.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine.

avatar van deek
Waar deze band me met elke plaat weet te raken door sfeer en kwaliteit, vind ik deze live opname niet prettig om naar te luisteren, Z'n stem klinkt niet zoals op een studio plaat, komt er in de verte niet bij in de buurt.., Vind het gepraat van het publiek erg storend.. Al met al blijft het een favoriete band van mij..