Neurotech - The Catalyst (2017)

Sloveniƫ
Electronic / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Act I (Enter) (0:55)
  2. The Catalyst (3:20)
  3. Our Burial Ground (4:05)
  4. Sleepwalkers Lifeline (5:12)
  5. Act II (Adapt) (0:54)
  6. The Flame of Faith (3:45)
  7. Epitaph (4:29)
  8. At a Standstill (4:05)
  9. Act III (Surrender) (0:54)
  10. The Seductive Void (3:56)
  11. Reconcile (4:26)
  12. Thoughts Become Air (5:11)
avatar van The_CrY
Het laatste album van Neurotech. Misschien maar goed ook. Niet dat ik niet geniet van de muziek van deze Sloveense eenmansband, maar in de afgelopen drie, vier albums valt maar moeilijk stilistische vooruitgang te ontdekken. Alsof hij moe is geworden.

Dit neemt niet weg dat ook The Catalyst weer fijn wegluistert; een plezierige combinatie van industrial metal, dromerige synthpop, en gematigde dancebeats. Dit alles is overgoten met een enorme geluidsmuur die enigszins doet denken aan Devin Townsend. Wie Neurotech kent, weet dat Wulf aan deze naam een bepaald geluid heeft verbonden dat eigenlijk rond het album Infra Versus Ultra voor het eerst echt goed gedefinieerd is. Dit afscheidsalbum is eigenlijk ook een compilatie van waar het bij Neurotech om gaat. Ook nu weer enkele heerlijke nummers, met het titelnummer, 'Our Burial Ground', en 'Thoughts Become Air' als mijn favorieten. Met name de laatstgenoemde is een prachtige afsluiter.

Hierna zal Wulf onder een andere naam muziek uitbrengen van een ander kaliber. Ik ben benieuwd.