Guerilla Toss - GT Ultra (2017)

Electronic / Rock
Label: DFA

1. Betty Dreams of Green Men (3:29)
  2. Can I Get the Real Stuff (2:57)
  3. Crystal Run (2:57)
  4. TV Do Tell (1:35)
  5. The String Game (3:15)
  6. Skull Pop (5:01)
  7. Dog in the Mirror (5:03)
  8. Dose Rate (4:40)
avatar van andnino
Dit maakt goede kans op de titel van de meest trippende plaat van 2017. Deze hele plaat staat in het thema van psychedelische drugs, en is zo gigantisch springerig dat je er waarschijnlijk spontaan niet goed van wordt. Ik waardeer het idee en de originaliteit, maar ik zie mezelf het eigenlijk in geen enkele gelegenheid opzetten, behalve als ik wil horen hoe ver de grenzen van de muziek (nog steeds) opgerekt kunnen worden. Dat is op zich genoeg voor een voldoende, maar om eerlijk te zijn verwacht ik dat het daar ook echt bij blijft.

avatar van itchy
Ik hoor hier de grenzen van de muziek anders op geen enkele wijze opgerekt worden. Verassend poppy, retro en conventionele plaat van deze band, die enerzijds aansluit bij feministische postpunkbands als Au Pairs, en anderzijds recentere dingen als OOIOO en Ponytail. Redelijk springerig wel, dat is het genre eigen, maar niks extreems hier.
En psychedelische drugs? Waar komt dat nou weer vandaan??? Alleen het laatste nummer heeft met veel fantasie wat psychedelische trekjes.