menu

Buurman - Dans & Dwaal (2017)

Alternatieve titel: Dans en Dwaal

mijn stem
3,42 (13)
13 stemmen

België
Pop
Label: Golfplaten

  1. Alles Wat Je Niet Kapot Maakt (3:32)
  2. Goldrush (3:27)
  3. Los van de Wereld (3:38)
  4. Dans & Dwaal (3:25)
  5. Kuiltjes Als Ze Lacht (4:55)
  6. Intuïviteit (3:33)
  7. Achter de Horizon (3:24)
  8. Zo Voorbij (2:46)
  9. Bladeren van Goud (4:11)
  10. Het Maakt Je Sterker (3:32)
  11. Boten Die Naar Dover Varen (5:20)
totale tijdsduur: 41:43
zoeken in:
avatar van dynamo d
4,0
Een nieuwe Buurman. In de straat soms geen goed nieuws maar in de muziek wel

avatar van SébastienY
3,5
Hoewel de teksten opnieuw erg vindingrijk zijn en de nummers ook instrumentaal goed in elkaar zitten, is me dit te weinig de Buurman van de vorige drie albums, die puurder en spontaner waren. De intrede van de elektronica en de vele up-temponummers en zelfs meezingers maken dat dit niet onder de huid kruipt om er maanden te blijven. De productie is daardoor te veel gepolijst geweest. Buurman moest het net hebben van die realistische en filmische setting, waar het soms kraakt maar nooit breekt. Deze zal jammer genoeg tussen mijn plooien van de tijd verdwijnen. Het is de eerste keer dat ik me trouwens stoor aan de meligheid, iets waar Buurman altijd al mee flirtte maar nooit te ver in ging. Nu dus wel.

Kortom: goeie nummers, en voor wie Buurman nog niet kende zal dit vast een sterk album zijn. Maar ik vergelijk kennelijk te veel met de Buurman van Middellandse Zee, Mount Everest en Fileleed en Liefde.

3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 21:24 uur

geplaatst: vandaag om 21:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.