Roy Orbison with The Royal Philharmonic Orchestra - A Love So Beautiful (2017)

Label: Legacy

1. In Dreams (3:47)
  2. Crying (3:00)
  3. I'm Hurtin' (2:47)
  4. Oh, Pretty Woman (3:08)
  5. It's Over (3:19)
  6. Dream Baby (2:54)
  7. Blue Angel (2:58)
  8. Love Hurts (2:40)
  9. Uptown (2:17)
  10. Mean Woman Blues (2:26)
  11. Only the Lonely (2:32)
  12. Running Scared (2:48)
  13. I Drove All Night (4:15)
  14. You Got It (3:36)
  15. A Love So Beautiful (4:12)
  16. Pretty Paper (3:23)
  17. I Drove All Night (4:03)

met Ward Thomas

avatar van Wandelaar
Het gaat om nieuwe opnames van het orkest met de tapes van Orbison' s zangpartijen. Ook twee zoons van Orbison spelen mee op het album. Prachtig document. Ik kijk hier naar uit!

avatar van snarf349
I Drove All Night staat op Spotify en is heel goed te doen.

Met zo'n groot orkest deze opnames vernieuwen, vind ik geweldig

Jan uit Berlijn
woutisonline schreef:
Met zo'n groot orkest deze opnames vernieuwen, vind ik geweldig

Ik weet het niet hoor. Ik hou echt van de de stem en zijn melancholiek. Maar is dit niet een beetje te dik aangezet?

avatar van tumkie
vrij hoog "night of the proms" gehalte...zonde want de songs op zich staan als een huis

avatar van E-Clect-Eddy
Dit is al de 5e of 6e keer dat The Royal Philharmonic Orchestra dit trucje doen.

Al eens eerder met Elvis (2x), Aretha Franklin en Heart.

Albums voor onder de kerstboom?

avatar van spinout
Al 3X met Elvis! Pas is ook een kerstplaat met het Royal Philharmonic Orchestra uitgebracht. Inderdaad voor onder de kerstboom en daarna wellicht in de speler, al prefereer ik de originele uitvoeringen.

avatar van KingMetal
Denk live met hologram van Roy Orbison wel heel apart.
Hopenlijk technisch beter dan Ronnie James Dio

avatar van Shaky
Prima album waarbij het Philharmonic geen overdreven bombastisch geluid neerzet, maar op subtiele wijze de Orbison songs begeleidt. Verder is de keuze voor de songs prima, al blijft I Drove All Night een afschuwelijke plaat.

Jan uit Berlijn
KingMetal schreef:
Denk live met hologram van Roy Orbison wel heel apart.
Hopenlijk technisch beter dan Ronnie James Dio

Wat vinden jullie van zoiets?
Mij lijkt het gewoon eng.

avatar van KingMetal
Denk dat dit de toekomst is om de beste muziek, en beleving te kunnen geven aan toekomstige generaties.

We gaan in ieder geval een aparte toekomst in.

avatar van gigage
Behalve de intro's speelt het orkest vooral meer op de achtergrond waar ik compleet nieuwe vertolkingen (renditions) had verwacht. Gemiste kans? Misschien wel. Er wordt op safe gespeeld in ieder geval. I drove all night (2×) had beter vervangen kunnen worden door Lana en Mystery Girl inderdaad.

Met betrekking tot de aanstaande hologram shows: de man bewoog amper. Knip 3 kartonnetje uit met een foto erop van de verschillende tijdsspanne en klaar is clara.

avatar van gigage
Artistiek steekt Roy ver boven Elvis uit naar mijn mening omdat hij zelf veel van zijn liedjes schreef. Als je je er een beetje op inleest blijkt dan ook nog eens dat niet een refrein een kopie is van de vorige, tekstueel dan. Zo haal je ook op deze uitgave precies er uit welke van zijn eigen hand zijn. Meesterlijk.
Ik ben geen kenner van zijn gehele oeuvre dus als het niet exact klopt, excuse me.