Linda Ronstadt - Silk Purse (1970)

Country / Rock
Label: Capitol

1. Lovesick Blues (2:04)
  2. Are My Thoughts with You? (2:52)
  3. Will You Love Me Tomorrow? (2:27)
  4. Nobody's (2:56)
  5. Louise (3:25)
  6. Long Long Time (4:23)
  7. Mental Revenge (2:43)
  8. I'm Leavin' It All Up to You (2:21)
  9. He Darked the Sun (2:40)
  10. Life Is Like a Mountain Railway (3:23)
avatar van NewYorkCityLight
Long, Long Time is uiteraard een prachtig nummer, zoals ook gezongen op de Johnny Cash Show. Het was haar eerste, echte solohit en een mooi begin van een lange en succesvolle reeks hits en albums. Ik stoor me echter wel een beetje aan de geluidskwaliteit van het album, alles het klinkt behoorlijk gedempt en schel (het kan ook aan mijn download liggen, of gewoon aan haar manier van zingen destijds). Helaas doet dat de beoordeling geen goed ondanks dat het materiaal op het album prima is.

avatar van spinout
Ze klinkt op dit tweede solo album ook mij behoorlijk schel in de oren; ze zingt ook nogal schreeuwerig. Dit is daarom niet zo'n lekker te beluisteren album.

Mssr Renard
Deze in mijn luisterlijst gezet.

avatar van goldendream
Linda is echt een schatje en deze hoes tussen de varkentjes toont dit ook aan.
In de docu 'The Sound of My Voice' zegt iemand dat Linda de Beyoncé van haar tijd was. Dat is positief bedoeld, maar vind ik persoonlijk een grote belediging voor Linda. Toch veel liever Linda tussen de varkentjes dan Beyoncé op dat arme paard. Enfin.
Ook weer een alleraardigst plaatje met zelfs een grote hit.

avatar van captain scarlet
spinout schreef:

Same here: Ligt mijns inziens gedeeltelijk ook aan de productie: de lp klinkt op mijn toch prima muziek installatie alsof je naar een transistor radio luistert.

avatar van potjandosie
het tweede solo album van de destijds 24-jarige Linda Ronstadt bevat zoals van haar bekend wederom uitsluitend covers.

zou de muziek op dit album zelf geen country rock noemen maar eerder een mix van country, folk en pop.
een 3-tal ballads "Are My Thoughts with You" (Mickey Newbury) overgoten met een gospel sausje, de pop ballad "I'm Leavin It All Up to You" een nummer van het r&b/rock duo Don & Dewey, dat eerder in 1963 een Amerikaanse nummer 1 hit werd in de versie van Dale & Grace en het prijsnummer "Long Long Time" van de Texas singer/songwriter Gary White van wie zij eveneens het stuk mindere "Nobody's" coverde. samen met "Mental Revenge" van de country grootheid Mel Tillis en de pop rock van "Will You Love Me Tomorrow" (Goffin/King) zijn dit minder aansprekende nummers.

favoriete tracks behalve "Long Long Time", de folk ballad "Louise" (Paul Siebel) ook bekend in de versie van Bonnie Raitt, het melodieuze, merendeels akoestisch gespeelde "He Darked the Sun" (Gene Clark/Bernie Leadon) en de country gospel van de traditional "Life is Like a Mountain Railway" met fraaie harmoniezang.

de muzikale begeleiding op "Silk Purse" is afkomstig van de "progressive country rock" band Area Code 615, een collectief van sessiemuzikanten uit Nashville.

Album werd geproduceerd door Elliott Mazer (o.a. bekend van zijn vele producties van Neil Young albums)
Recorded at Cinderella Sound & Woodland, Nashville, Tennessee

deelcitaat uit de liner notes (Barry Alfonso)

"Despite its better tracks, the album (Hand Sown, Home Grown) overall doesn't quite afford a clear picture of Ronstadt's promise. Increasingly drawn to country, she sought to capture a rootsier sound on her next album. To that end, she tapped Elliot Mazer to produce her second solo release, 1970's "Silk Purse". Mazer had been recommended to Linda by Janis Joplin, who'd worked with him on her "Cheap Thrills" album"