Hits 4: The Album (1986)

6. Mike & The Mechanics - Silent Running
  7. Simply Red - Jericho
  8. Jan Hammer - Miami Vice Theme
  9. Madonna - Borderline
  10. Full Force - Alice, I Want You Just for Me!
  11. Wham! - I'm Your Man
  12. Jennifer Rush - Destiny
  13. Matt Bianco - Just Can't Stand It
  14. Sade - Is It a Crime
  15. Nicole - Don't You Want My Love
  16. Miami Sound Machine - Conga
avatar van Dibbel
Bekende TV-LP serie van WEA (WarnerBros/Elektra/Asylum), waarvan ik de meeste wel heb. Vanaf nummer 5 werden het dubbel-LP's.

Het jaar is 1986. Oh ja, de eighties, dus het zal wel niet veel zijn.
Wel dus.
The Promise You Made van Cock Robin, Borderline van Madonna, The Sun Always Shines On TV van A-Ha, Silent Running van Mike & The Mechanics en Jericho van Simply Red zijn wat mij betreft popklassiekers geworden. En let op: geen van deze liedjes heeft een vervelende jaren 80-productie.
Van iets mindere kwaliteit, maar goed aan te horen zijn de nummers van Jennifer Rush (toch een iets onderschatte zangeres), Sade (wel erg rustig) en Nicole (disconummer wat me nu beter bevalt dan vroeger).
De hit van Peter Townshend klappert en blaast me iets te hard en dat geldt eigenlijk ook voor You're A Friend Of Mine (al is die aanstekelijker).
Verder nog het instrumentale thema van de TV-serie Miami Vice en de ietwat hortende en stotende disco van Full Force.
Het nummer Eldorado van Drum Theatre is dan zo'n liedje dat wel zijn glans verloren heeft en dat geldt ook voor Conga van Gloria Estefan. Met Matt Bianco heb ik nooit veel gehad en Wham heb ik veel te veel gehoord.

Ik heb deze LP dubbel en die die ik nu 2 keer weer gedraaid heb is slechts in matige tot redelijke staat (ook al zie je er niets van!), dus die gaat naar de weggevertjes.
Ik kom net op 3,5*

avatar van nlkink
Op 6 januari 1986 stapte ik in de trein richting Venlo om daar in het plaatsje Blerick aan mijn militaire dienst te beginnen. Je kon in Blerick je militaire rijbewijs halen en dat kon nadat je dat gehaald had worden omgezet in een burger rijbewijs. Lullig detail: ik had mijn rijbewijs al. Mijn opleiding was dus wat dat betreft bekend terrein. Het nummer Alice, I Want You Just For Me! van Full Force was in die periode bezig met zijn opmars en is daarmee een herinnering aan mijn diensttijd geworden. Helaas moet ik zeggen, want ik vond het een irritant nummer. Dat hield een paar kamergenoten niet tegen om het nummer vaak te draaien, samen met nog zo'n klassieker uit die tijd, Kiss van Prince.
Die staat niet op deze verzamelaar. Jan Hammer is voor mij ook niet de meest voor de hand liggende artiest, maar dat beviel me dan weer wel. Ik heb er zelfs de 12" versie van gekocht.
Ben het met Dibbel eens wat betreft de goede nummers. Dat zijn inderdaad klassiekers geworden. You're A Friend Of Mine van Clarence Clemons kan ik tot op de dag van vandaag niet verdragen. Dat nummer is gewoon doodgedraaid op de radio.
Eldorado van Drum Theatre kan ik nu meer waarderen dan toen. Dat in tegenstelling tot Face The Face van Pete Townsend. Leuk dat een Who-lid een hit had in Nederland, maar jammer dat het met zo'n opgefokt vehikel was.
Later in mijn diensttijd werden In The Army Now van Status Quo en The Final Countdown van Europe dikke hits. En die werden door de dienstkameraden zeer geapprecieerd. Ongetwijfeld staan die ook bij elkaar op een soortgelijke verzamelaar. Ik ga er niet naar op zoek.