Akercocke - Renaissance in Extremis (2017)

Label: Peaceville

1. Disappear (7:02)
  2. Unbound by Sin (4:25)
  3. Insentience (4:57)
  4. First to Leave the Funeral (6:24)
  5. Familiar Ghosts (7:17)
  6. A Final Glance Back Before Departing (6:23)
  7. One Chapter Closing for Another to Begin (4:10)
  8. Inner Sanctum (4:13)
  9. A Particularly Cold September (9:25)
avatar van Bouvier666
Een van de beste metalplaten uit 2017 en helemaal nog geen reacties?!

Ik zou niet eens weten waar ik zou moeten beginnen als ik deze plaat zou moeten omschrijven...
Laat ik het er maar op houden dat het een hele spannende en avontuurlijke combinatie is van allerlei metal en niet metalstijlen is. Knap in elkaar gevlochten nummers uitgevoerd door kundige muziekanten. Een goede productie met een lichte old-school vibe die erg goed bij de muziek past.

Kortom samen met de nieuwe Satyricon, Dying Fetus en misschien Enslaved (nog teveel een groeiplaat om daar al over te oordelen) is dit Renaissance in Extremis voor mij echt DE verrassing en knaller van het jaar 2017!

666 x hulde voor Akercocke

avatar van namsaap
Wat een lekkere plaat is dit! Een ratjetoe aan stijlen van black-, death-, thrash tot aan progmetal. De nummers zitten boordevol afwisseling. Helaas drukt de zang mijn score wel. De cleane zang is bij vragen niet om aan te horen zo vals. Op andere momenten stoort het gelukkig minder. Er word ook gebruik gemaakt van screams en grunts, die ook niet heel erg overtuigen. Met een sterkere vocale invulling was dit echt een topalbum geworden. Desondanks 4 sterren voor deze plaat.