Kesha - Rainbow (2017)

3. Woman (3:16)

met The Dap-Kings Horns

4. Hymn (3:25)
  5. Praying (3:50)
  6. Learn to Let Go (3:37)
  7. Finding You (2:52)
  8. Rainbow (3:38)
  9. Hunt You Down (3:17)
  10. Boogie Feet (2:53)

met Eagles of Death Metal

11. Boots (3:03)
  12. Old Flames (Can't Hold a Candle to You) (4:26)

met Dolly Parton

13. Godzilla (2:08)
  14. Spaceship (5:15)
  15. Emotional * (3:44)
avatar van repelstefan
Huh? 2 collabs met Eagles of Death Metal . Ben ik toch stiekem een klein beetje nieuwsgierig geworden.

avatar van NewYorkCityLight
Grappig dat ze een cover opneemt van 'Old Flames Can't Hold a Candle to You'. Dat nummer is namelijk ooit geschreven door haar moeder, en onder andere door Dolly Parton al eens eerder uitgevoerd.

avatar van coldwarkids
Lekker kontje

Rudi1984
Klinkt zeker niet verkeerd, dat Praying. Ik kende haar alleen van naam, maar ga dit album zeker even checken.

avatar van joko150
Kesha - Learn To Let Go (Official Video) - YouTube
het derde vrijgegeven nummer klinkt ook zeer goed!
Ben best wel benieuwd naar dit album.

Zeedeveel
Kesha heeft haar beste album tot nu toe afgeleverd. Een prima balans tussen ballads en partybangers. Hopelijk gaan mensen haar nu ook meer waarderen voor haar live optredens etc. want ze heeft veel meer in huis dan wan wat de meeste mensen van haar verwachten.

avatar van Emile93
Ja! Goed album!!!! Ga het nog wat vaker luisteren, en kom e.v.t. later met een uitgebreidere comment. Maar Kesha is wel heeeeeeel erg gegroeid t.o.v. haar vorige album (in positieve zin)!
Hunt You Down neigt een beetje naar country! Echt een leuk nummer daardoor!

avatar van E-Clect-Eddy
Alhoewel ik bij een enkel nummer zin krijg om te skippen lukt het me vooralsnog dit album compleet te beluisteren zonder dat te doen. Denk niet dat ik een liefhebber wordt van deze zangeres maar ik heb slechtere albums beluisterd.

Die harde scherpe stem die met name irriteert in de "oe-oe's" is niet voor mij, muzikaal is er wel door heen te komen. Het leent overal vandaan en dan weer hoor ik stukjes van Lady Gaga maar vooral Katy Perry: stukjes tekst, bepaalde onderwerpen, stijl van een nummer... geldt natuurlijk voor veel meer Pop muziek.

Twee keer beluisterd en denk niet dat er nog een derde keer komt, misschien af een toe een nummer.

avatar van Marco van Lochem
Kesha Rose Sebert kwam op 1 maart 1987 ter wereld in L.A. California USA en brengt met “RAINBOW” haar derde album uit. In 2009 brak ze door dankzij de single “TIK TOK” dat in Nederland de 2e plaats in de top 40 behaalde. Daarvoor had ze al een dikke hit gescoord door haar stem uit te lenen aan Flo Rida en zijn 2009 hit “RIGHT ROUND”. In 2010 verscheen haar debuut album “ANIMAL”. De opvolger “WARRIOR” bracht niet de gewenste continuïteit in het succes, maar toen ze gevraagd werd en medewerking verleende aan de superhit “TIMBER” van Pitbull in 2013, stond ze weer volop in de schijnwerpers. Toch duurde het weer bijna 4 jaar voordat we weer iets van haar te horen kregen en dat is “RAINBOW” geworden. In de periode van stilte heeft ze onder andere in een kliniek gezeten vanwege een eetstoornis en heeft ze een rechtszaak gevoerd tegen televisiezender ABC. De teksten op haar nieuwe album verwijzen af en toe terug naar die zware en zwarte periode en ook de taal die ze daarbij gebruikt, zorgt ervoor dat er een sticker “Parental Advisory Explicit Content” op de hoes van het album afgedrukt staat. Die taal zorgt er wel voor dat het duidelijk is wat Kesha wil vertellen en dat doet ze in 14 zeer gevarieerde tracks die het beluisteren meer dan waard zijn. Met hulp van The Eagles Of Death Metal en Dolly Parton staan er tussen het ruim 48 minuten durende schijfje ook nog enkele verrassende songs. Of het grote succes terug komt weet ik niet, maar ze verdient een groot compliment voor de openheid en de lekkere muziek op “RAINBOW”.

Rudi1984
Nee, dit is hem toch niet. Zo even een nummertje is wel oké, maar zo'n heel album doet me weinig. Dat geforceerd gevarieerde zorgt voor een gebrek aan samenhang. En die schelle harde zang irriteert vaker dan het imponeert.

avatar van MIAB
Dit is het eerste album van Kesha, waarbij ik wat meer haar eigen stem hoor en geen flauwe autotune-achtige geluidjes die de boventoon voeren. En wat blijkt, mijn waardering is een stuk groter. Aardig popalbum met een postieve uitschieter "Hunt you down" en wat leuke samenwerkingen. Ben benieuwd naar haar nieuwste plaat, maar dat komt een volgende keer. 3,5*

Bastards (3:51) --- 3,5
Let 'Em Talk (3:05) --- 3,5