Circa Survive - The Amulet (2017)

Label: Hopeless

1. Lustration (5:33)
  2. Never Tell a Soul (3:49)
  3. Premonition of the Hex (3:49)
  4. Tunnel Vision (3:35)
  5. At Night It Gets Worse (5:54)
  6. Stay (2:38)
  7. Rites of Investiture (4:10)
  8. The Hex (3:46)
  9. Flesh and Bone (5:08)
  10. The Amulet (4:30)
avatar van coldwarkids
Altijd al een vette band geweest. Technisch goed en de zang is ook altijd lekker. Niet alle albums zijn even sterk als On Letting Go en Juturna maar altijd leuk een nieuwe CS.

avatar van Mr.Domestica
De eerste nummers klinken alvast goed. Vooral Rites Of Investiture.

avatar van coldwarkids
Dit is een bijzonder sterke plaat. Na On Letting Go het beste.

avatar van Jumpjet
Leuk om af een toe eens lukraak wat nieuwe releases te proberen uit de lijst met recent verschenen albums. En dit is weer een fijne ontdekking zeg!

Ik had nog nooit van deze band gehoord maar de eerste kennismaking is een zeer aangename. Was eerst ook even op het verkeerde been gezet door de zang (en dus niet zangeres).
Het sfeertje op dit album doet mij sterk denken aan een van mijn favoriete jaren '00 albums die verder geen hond kent: Abandoned Pools - Humanistic (2001) - MusicMeter.nl

Weet niet goed hoe ik hier bij ben gekomen maar wat een heerlijke ontdekking! Ergens klinkt het als bands als Teramaze, geweldige muzikanten en nummers die helemaal af zijn. Luister niet heel vaak albums in een ruk af maar deze draait al de hele week rond hier! In het eerste Lustration hoor ik op het eind volgens mij Tears for Fears. Absolute aanrader !! Gauw op zoek naar meer van deze band, hebben al een hele catalogus, kan het mooier??