Gwar - Scumdogs of the Universe (1990)

Rock / Metal
Label: Metal Blade

1. Salamanizer (3:10)
  2. Maggots (3:16)
  3. Sick of You (5:20)
  4. Slaughterama (4:49)
  5. The Years Without Light (2:58)
  6. King Queen (5:03)
  7. The Horror of Yig (3:08)
  8. Vlad the Impaler (4:05)
  9. Black N Huge (3:34)
  10. Love Surgery (4:55)
  11. Death Pod (3:33)
  12. Sexecutioner (4:00)
  13. Cool Place to Park (4:04)
DutchViking
Ik ben nooit echt weg geweest van dit vreemde gezelschap, met dit album ook weer niet, maar... de titel alleen al verdient een sterretje extra!

avatar van Haunted
Hun grootste verdiensten waren ook hun optredens. Vaak onvoorstelbaar dat ze nog enigszins normnaal konden spelen in die pakken!

Het is muzikaal inderdaad allemaal niet zo hoogstaand maar ze zijn wel verantwoordelijk voor HET ultieme scheidingslied waar de gemiddelde Nederlandse zanger van het levenslied nog een flinke punt aan kan zuigen.

Sick of You knalt bij mij altijd uit de speakers als ik er weer eens met open ogen ben in getrapt en van een kouwe kermis ben thuis gekomen.

Verder waren hun live optredens inderdaad een sterk staaltje van hoogwaardig amusement met heerlijke cynische humor. Zo werd Micheal Jackson ten tijde van zijn vermeende pedopraktijken ter plekke onthoofd wat gepaard ging met liters bloedvergieten.

Ook de Paus moest het ontgelden en kreeg een gigantische anale afstraffing voor zijn Vaticaans beleid inzake de condoomonthouding van het Afrikaanse continent.

Later zag ik Rammstein met de eer strijken met precies dezelfde effecten in hun shows.

avatar van apusapus
ik vond en vind de muziek toch echt niet gek in elkaar zitten -

avatar van Wolfmother
Veel lollige onzin en met Sick of You toch een toppertje te pakken