Phil Collins - Another Day in Paradise (1989)

Label: Virgin

1. Another Day in Paradise (5:15)
  2. Saturday Night and Sunday Morning (1:25)
  3. Heat on the Street (3:59)
avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Is dit een EP? Toch gewoon de cd-maxi, met 3 tracks die ook op het album staan?

CHIEP (crew)
Doordat deze maxi een maand voor het album verscheen, bevatte hij destijds enkel non-albumtracks =).

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Aha, slim bedacht. Zo komen veel meer singles in aanmerking voor toevoegen!

CHIEP (crew)
Zo staan er dan ook al tientallen op de site.

avatar van musicfriek
De single staat nu onder EP's, maar op discogs bv. vind ik nergens een vermelding dat dit een EP is.

Ik vind dat dit soort cd-singles niet thuis horen op deze site, alle nummers zijn te vinden op zijn album, maar dat is persoonlijk

avatar van gaucho
't Is ook geen EP, maar gewoon een standaard maxi-single, zoals er miljoenen zijn verschenen. CD-maxi's bevatten meestal 3 of 4 tracks. Ik vind het onzin om die allemaal op de site te zetten.
CHIEP schreef:

Ik hoop niet dat dit het criterium is voor opname op deze site. Zo lust ik er nog wel een paar. Ik heb CD-maxi's die 4 of 5 remixen bevatten van hetzelfde nummer, waarvan een deel ongetwijfeld ook alleen op die betreffende CD-single te vinden is.

Ik vermoed dat de discussie hierover al eerder gevoerd is, want er staan kennelijk tientallen van dit soort singles op de site. Lijkt mij de overzichtelijkheid niet ten goede komen. Ik zag dit ding bij de updates staan en dacht dat hem om de bijbehorende CD ging, me iets te laat realiserend dat die een andere titel heeft...

gaucho schreef:
Uit onze wiki:
Singles mogen er alleen op als deze tenminste 3 non-albumtracks bevatten die niet op een eerdere release zijn verschenen. Remixen en liveversies tellen we hierbij niet mee.

avatar van Arrie
Het punt is dat er een heel groot grijs gebied is wat betreft singles/EP's en om alle eeuwige 'dit is wel/niet een EP'-discussies te voorkomen is er gewoon voor een duidelijke regel gekozen.