The Beau Brummels - The Very Best Of (2017)

Alternatieve titel: The Complete Singles

1 stem

Label: Varèse Sarabande

1. Laugh, Laugh (2:53)
  2. Just a Little (2:22)
  3. You Tell Me Why (3:04)
  4. Don’t Talk to Strangers (2:20)
  5. Good Time Music (3:03)
  6. One Too Many Mornings (2:51)
  7. Here We Are Again (2:49)
  8. Two Days ‘Til Tomorrow [Single Edit] (2:27)
  9. Lower Level (3:23)
  10. Lift Me (2:30)
  11. Long Walking Down to Misery (2:48)
  12. Cherokee Girl (3:00)
  13. Sal Valentino - Alligator Man (2:37)
  14. Sal Valentino - Friends and Lovers (2:40)
  15. Sal Valentino - Silkie (3:10)
  16. You Tell Me Why [1975 Version] (3:13)
avatar van nlkink
Op zich levert deze verzamelaar van The Beau Brummels geen nieuwe inzichten op. Een nummer als Lift Me, een voortreffelijke track maar als single genadeloos geflopt is dankzij deze verzamelaar nu eindelijk wat gemakkelijker te verkrijgen want voorheen alleen op prijzige boxed sets (Magic Hollow) of deluxe editions (Bradley's Barn) te vinden. Dat geldt ook voor Lower Level, het enige B-kantje op deze compilatie. Waarschijnlijk vanwege obscuriteit en lokkertje voor fans aan dit album toegevoegd.
De solonummers van Sal Valentino stammen uit 1969-1970 en klinken eigenlijk als Beau Brummels tracks t.t.v. Bradley's Barn, wat eigenlijk logisch is als je bedenkt dat o.a. ex Beau Brummel Ron Elliot en diverse bevriende muzikanten meewerken die in 1967-1968 al participeerden tijdens opnamesessies van de Brummels. Voor de completisten. Als instapper zou ik de verzamelaar van Rhino, The Best Of The Beau Brummels 1964-1968 adviseren.