6th Sense - Highing Fly (2006)

Label: Notherground

11. No Contest (3:22)

met Wildabeast

12. Bounce (4:27)
  13. Untitled (3:50)
  14. My Story [Remix] (4:34)

met Mike Maven en Wildabeast

15. Rewind (5:21)
Pauper
Ook op dit album weer een bijdrage van de Nederlandse Nicolay. Aardig album, welliswaar niet heel vernieuwend maar wel met niveau, 3,5*

avatar van MFPascal
Een 4. Goede lyrics en lekkere beats. Al met al gewoon een lekker album. En de halve wereld kijkt er overheen, dat zie je maar weer.

avatar van Silky & Smooth
Waar is dit album te vinden? Vind 6th Sense wel leuke rapper.

avatar van Silky & Smooth
6th rapte samen met de wel bekendere Naledge mee op een ode aan hip-hop genaamd Dear Hip-Hop op The Cleveland Show mixtape van Chip tha Ripper. Na dat nummer moest ik gewoon weten wie dit was. Gelukkig stond zijn album Flying High al op MusicMeter. Een aparte titel die mij meteen aantrok. Inmiddels is dit album vaste dagelijkse kost.

Ik ben groot fan van een album dat geproduceerd is door een beatmaker. Dit zorgt vaak voor een album met eenzelfde vibe. Zo ook wordt Flying High grotendeels geproduceerd door Frequency die ook onder contract staat bij Norternground. 6th Sense past bij Frequency en Frequency past bij 6th Sense. Gevolg: een heerlijk hip-hop plaatje. Frequency laat zien dat hij een uitstekende producers is die zijn vak verstaat. Hij laat zijn gevoelige kant even zien op het sfeervolle Step Out. Het nummer Bounce is, zoals de naam al zegt, een lekkere banger en op Stopfuckinwitme past hij een leuk sampletrucje toe door Dave Chappelle (vergeef me als ik het fout heb) te samplen. Het klinkt eerst wat vervelend, maar ik vind het wel vet. Vooral in combinatie met de (freestyle)rap van 6th Sense. Scram Jones laat nog even duidelijk merken dat hij langs is geweest met het lekkere agressieve No Contest. Ook leuk is dat mijn favoriete Nederlandse producer ook nog even een nummer produceert (Make Rounds).
Qua rap kan ik weinig negatiefs vertellen over dit album. 6th Sense is een goede rapper die enthousiast zijn raps opdreunt. Tekstueel is het geen wonder, maar dat is ook niet iets wat bij dit album past. 6th Sense wordt vocaal bijgestaan door labelmaatje Wildabeast, die vooral op No Contest heerlijk agressief rapt. Dus zowel qua productie als rap is dit, nogmaals, een heerlijk hip-hop plaatje. Is er dan niks negatiefs te melden? Ja, een ding: het nummer Untitled is sowieso al een halfje minder waard. Een te makkelijk gepikte beat van Jay's Sweet. Ook 6th Sense vind ik hier niet sterk. Dit mag verder de pret niet drukken, want dit album is voor mij minimaal een 4* waard.

En om nog even terug te komen op de productie, een tip van mij: zet het album op repeat en luister Rewind helemaal uit...!

avatar van UmindC
Erg leuk album, jammer dat dit zo onbekend is.

FightForMore
Een geweldig album. De beats zijn heel goed en de MC heeft een heerlijke flow, soms komt het wat eentonig over, maar dat zijn maar enkele seconden. Helaas niet zo geweldig genoeg voor een vijf, maar ik geef dit album een verdiende vier!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Die beat van Nicolay is erg nice! Verder een beetje een zo-zo album, vind 6th Sense nooit écht overtuigen en het niveauverschil tussen de nummers onderling is ook een beetje groot...

Ik moet het nog een paar keer luisteren maar ik begin met een kleine 3,0*.

avatar van principal2000
Een paar hele dope nummers (De La Soul, Step Out, My Story remix), een handjevol redelijke nummers en verder nummers waar ik niets mee kan of me zelfs aan stoor. No Contest, Who Could en Rewind vind ik echt extreme missers. Het lijkt erop dat 6th Sense een heel breed album qua stijlen heeft geprobeerd te releasen. Het is voor mij helaas meer een chaotisch geheel en de goede dingen worden ondergesneeuwd door de minder goede dingen. Soms past zijn stem + flow totaal niet bij de beat. Jammer, want als hij een richting kiest, heeft deze man best wel wat potentie.

avatar van MAS
MAS
Een leuk album wat zeker niet slecht is maar het klinkt alsof ik het allemaal al eerder hebt gehoord. Daarom een 3.