Integrity - Howling, for the Nightmare Shall Consume (2017)

Metal / Punk
Label: Relapse

1. Fallen to Destroy (1:20)
  2. Blood Sermon (2:55)
  3. Hymn for the Children of the Black Flame (2:16)
  4. I am the Spell (2:55)
  5. Die with Your Boots On (2:58)
  6. Serpent of the Crossroads (6:40)
  7. Unholy Salvation of Sabbatai Zevi (7:24)
  8. 7 Reece Mews (6:56)
  9. Burning Beneath the Devils Cross (3:03)
  10. String Up My Teeth (4:18)
  11. Howling, for the Nightmare Shall Consume (6:45)
  12. Viselle de Drac * (5:00)
  13. Entartete Kunst * (1:03)
  14. Deathly Fighter * (3:59)
Fantastisch, hé... Zo is er maar één...

avatar van bennerd
Ik vind het heel veel pit missen, het swingt wat te veel en kan mijn aandacht niet vasthouden. De eerste helft is wel heel erg sterk, maar vanaf de tweede helft begint het wat mank te lopen. Integrity blijft wel Integrity en dat wil zeggen dat ze geen slechte metalcore kunnen maken. En als het rost, dan lijken de platen van weleer weer boven te drijven. Maar door het aantal langdradige tracks zakt het iets te veel in.

avatar van Kondoro0614
Ik ben het veel eens met mijn bovenbuurman. Deze plaat is bij vlagen echt wel goed, en kent nodige potentie maar laat bij veel nummers toch wat kwaliteit vallen, hierdoor zijn platen veelal langdradig en is concentratie niet meer van toepassing, waardoor je wat grip verliest op het luisteren van deze plaat. En er zitten echt wel een paar leuke platen tussen hoor, zo vond ik 'Die with Your Boots On' echt wel een track die er uit stak met leuke solo's er in verwerkt.

Alleen daar blijft het wel bij. Ik ken oudere werkjes van deze band dus totaal niet, en daar mag en ga ik ook niet over oordelen en ik kan ze daar dus ook niet mee vergelijken maar, van wat ik nu zo gauw heb gehoord is deze band niet echt een band wat in mijn straatje valt. Ik hou sowieso niet van metalcore, hardcore ben ik de laatste paar maanden wel meer aan het ontdekken en ligt mij beter.