Herbert Grönemeyer - 12 (2007)

Alternatieve titel: Zwölf

Duitsland
Label: Grönland

1. Lied 1 - Stück vom Himmel (4:06)
  2. Lied 2 - Kopf Hoch, Tanzen (3:54)
  3. Lied 3 - Du Bist Die (3:45)
  4. Lied 4 - Marlene (3:38)
  5. Lied 5 - Flüsternde Zeit (3:41)
  6. Lied 6 - Leb in Meiner Welt (4:22)
  7. Lied 7 - Ich Versteh Dich (3:28)
  8. Lied 8 - Ohne Dich (4:10)
  9. Lied 9 - Spur (3:47)
  10. Lied 10 - Zieh Deinen Weg (4:04)
  11. Lied 11 - Zur Nacht (3:01)
  12. Lied 12 - Liebe Liegt Nicht (6:40)
avatar van dynamo d
Ik ben erg benieuwd naar dit nieuwe album van Herbert Grönemeyer. Zijn vorige album 'Mensch' was in ieder geval briljant mooi.
De meningen zijn tot dusverre nogal verdeeld over 12. Niet iedereen is even enthousiast. Nog paar weekjes wachten dus. Wat ik wel weer geweldig vind, is dat ook Zwölf op super audio cd in surround sound wordt uitgebracht!

avatar van c-moon
Een nieuwe plaat van Grönemeyer!! Wow!
Ben eens benieuwd of ie het meesterwerkje dat MENSCH was gaat kunnen evenaren of overtreffen....

Leuke titel, en.. het lijkt duidelijk een conceptplaat te zijn.. niet?

Maar die hoes .. aie aie...
Maar goed: als de muziek maar goed is

avatar van Oldfart
wat is er mis met deze hoes? Een grafisch/ typografisch mooi stukje eenvoud.

avatar van dynamo d
Prachtig album van Herbert Grönemeyer en mooie opvolger van 'Mensch'. Het is wel zo dat - afgezien van Stück vom Himmel - 12 (Zwölf) wat langzaam op gang komt, maar Lied 6, 7, 8, 9, 10 en 12 zijn schitterend. Stück vom Himmel is de single, maar weet niet of deze ook in Nederland is uitgebracht. In ieder geval wordt dit nummer mooier naarmate je er vaker naar luistert.
Mijn favoriete nummers zijn:
Zieh Deinen Weg (10), Spur (9) en Ich Versteh (7).
Muzikaal ijzersterk album met ook mooie orkestrale arrangementen. Nummers blijven boeien.
12 is zowel op gewone cd als op dvd-audio (dts 5.1) uitgebracht. Als surround sound-liefhebber is dat laatste natuurlijk te prevaleren. Weer erg knap gedaan. Ein Stück vom Himmel dus.

Musicguru
Weer een juweel van een album van Der Herbert. Weer die mooie teksten, die mooie muziek en die geweldige stem!!! Wat is die man goed ook. Ik vind de hoes ook erg mooi moet ik zeggen. Eenvoudig en ook weer niet. Een aanrader van een album.

avatar van dynamo d
Voor wie z'n top 10 voor 2007 nog moet vullen. Dit album is een aanrader en staat bij mij op nr. 4 voor dit jaar.

avatar van rkdev
Wederom een juweel van een album. Jammer dat Herbert in ons land (NL) niet zo gewaardeerd wordt, waarschijnlijk door de Duitse taal.

avatar van youngneil
Weer een meesterstuk van Herbie. Deze man laat je emotioneel worden door zijn prachtmuziek. Kippevel.

avatar van coldwarkids
Stuck Vom Himmel is echt wonderschoon!

avatar van coldwarkids
Blijft een geniale plaat!