menu

Blake Hazard - The Eleanor Islands (2013)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Folk / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

  1. Padanaram (3:23)
  2. Photograph (4:06)
  3. Colonnade (3:47)
  4. The Narrows (3:51)
  5. Energy and Consequence (4:07)
  6. Front Lines (3:36)
  7. Oh Mended Minds (3:05)
  8. Weekends Are for Amateurs (3:49)
  9. Deliberate Plans (4:17)
  10. Your Door (2:37)
totale tijdsduur: 36:38
zoeken in:
avatar van wvv89
4,0
De frontwoman Blake Hazard van The Submarines kwam in 2013 met haar eigen solo album genaamd The Eleanor Islands. Dit betekent overigens niet dat de The Submarines uit elkaar zijn. Er is dus nog hoop dat The Submarines met iets nieuws komen. Al zal dat niet dit jaar zijn omdat Blake in november een nieuw album uitbrengt genaamd Possibilities at Sea.
Terug naar The Eleanor Islands waar een heel herkenbaar geluid te horen is. Het geluid wat ook te horen valt op The Submarines albums. Helemaal geen slecht punt moet ik zeggen want het grote deel van de nummers klinkt allemaal heel zomers en vrolijk. Zomerse indiepop dus waar met name Front Lines en The Narrows er uitschieten. Ook het wat minder vrolijke Deliberate Plan en Your Door zijn noemenswaardig en geven wat meer balans en een prettige afwisseling aan het album.

Ik heb dit album sinds een paar weken opgepakt en kan het nog rustig een paar weken uithouden totdat het nieuwe album er is. Er zijn nu al vier nummers uitgebracht en die brengen een zelfde geluid als The Eleanor Islands en dat is alleen maar positief.

4,0
Ze heeft nog een solo plaat, genaamd "Little airplane". Al uitgebracht in 2002, ze tourde toen met Jack Drag (de mannelijke helft van the Submarines, helaas niet gezien). Al die acts zijn wat ondergewaardeerd hier. Dit album heb ik trouwens met een andere hoes en in een geheel milieuvriendelijke verpakking.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:47 uur

geplaatst: vandaag om 19:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.