Tchornobog - Tchornobog (2017)

Label: Fallen Empire

1. I: The Vomiting Tchornobog (Slithering Gods of Cognitive Dissonance) (20:10)
  2. II: Hallucinatory Black Breath of Possession (Mountain-Eye Amalgamation) (12:03)
  3. III: Non-existence's Warmth (Infinite Natality Psychosis) (14:22)
  4. IIII: Here, at the Disposition of Time (Inverting a Solar Giant) (17:48)
avatar van Don Cappuccino
Beluister en download het album (name your price): Tchornobog

Tchornobog is het eenmansproject van Markov Soroka, een jonge muzikant (21 jaar oud) die al een tijdje muziek uitbrengt, maar dit is het eerste dat ik van hem hoor. Hij werkte maar liefst zeven jaar aan deze plaat, nam hem op in IJsland met Magnús Skúlason van Svartidauði op drums, ook heeft Greg Chandler van Esoteric een aantal zangpartijen op de plaat. Dat zijn zeker niet de minste namen die bijdragen aan deze plaat.

Dit is echt belachelijk goed. Ik hoor op geen enkel moment dat het grootste gedeelte door één persoon is ingespeeld. Tchornobog is een ontzettend diepgaande en diepgaande plaat met een meeslepend mixtuur van deathmetal, blackmetal en doom. De dreigende sfeer doet me denken aan The Ruins of Beverast en dat is een zeer groot compliment. Wanneer het gaspedaal erop gaat zijn de drums stuwend en het riffwerk doordringend met kwaadaardige tremolopassages, ook wordt er smaakvol gebruik gemaakt van dissonantie.

Ook gaat Soroka de melancholische funeral doom-kant op à la Esoteric, vooral bij III: Non-existence's Warmth (Infinite Natality Psychosis) zorgt dat voor kippenvelmomenten. Hij gebruikt relatief atypische instrumenten voor metal als de saxofoon, piano, cello en trompet om de sfeer nog meer te versterken. Tchornobog klinkt ronduit groots, indrukwekkend en dompelt je echt onder. De vier monstertracks vervelen geen moment, ze zijn niet volgepropt, maar worden vernuftig opgebouwd met detail.

Deze impressies na de eerste luisterbeurt maken veel duidelijk; ik ben onder de indruk. Een beoordeling geef ik nog niet, maar ik heb zo'n gevoel dat dit een van de toppers van het jaar wordt.

110!
Don Cappuccino schreef:
Beluister en download het album (name your price): Tchornobog

klopt helemaal, vergeet de Stalker sample niet ergens voorbij het midden.

110!
geloof dat er dit jaar nieuw materiaal van Soroka gaat verschijnen.