Lionheart - Second Nature (2017)

Label: AOR Heaven

1. Prelude [Intro] (0:44)
  2. Give Me the Light (3:52)
  3. Don't Pay the Ferryman (3:34)
  4. Angels with Dirty Faces (4:35)
  5. 30 Years (4:24)
  6. On Our Way (2:50)
  7. Second Nature (4:36)
  8. Prisoner (6:01)
  9. Every Boy in Town (4:42)
  10. Time Is Watching (4:34)
  11. Heartbeat Radio (5:04)
  12. Lionheart (3:58)
  13. Paperback Writer * (3:27)
  14. Reprise (1:59)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dat er meer dan dertig jaartjes zit tussen hun twee albums, dat ene Dennis Stratton (ex-Iron Maiden) meespeelt op de zes snaren, dat dit meer dan eens doet denken aan Praying Mantis, dat het titelnummer een fantastische ervaring is. Dan rest enkel nog te zeggen dat dit gespierde rock is met veel samenzang in de koortjes en met veel gitaarwerk, net zoals... juist ja, Praying Mantis. Mooie verrassing!

avatar van vielip
Ik leerde deze band pas kortgeleden kennen. Hun debuut album hoorde ik bij een maat van me. En dat klonk te gek! Geweldige clip ook bij hun single destijds met wijlen Rik Mayall in de hoofdrol. Ik kwam erachter dat Steve Mann en Rocky Newton hier ook deel van uit maken. Die doken later in de McAuley Schenker Group op waarmee ze prima albums maakten. Van dit tweede album ken ik nog niks. Maar als ik op jouw bericht af mag gaan dan is het absoluut de moeite waard.

avatar van vielip
Wat een fantastisch 'comeback' album is dit geworden zeg! Liefhebbers van melodieuze hardrock die tegen AOR aanschurkt zijn verplicht om dit in huis te halen. Alles dat het genre kenmerkt is op dit album namelijk in overvloed aanwezig; catchy hooks, heerlijke refreinen, subtiel en ijzersterk gitaarwerk en ook de productie is top. Ik kan geen slecht nummer vinden. Zou ik een jaarlijstje maken dan kwam deze erg hoog!