The Script - Freedom Child (2017)

Ierland
Label: Columbia

1. No Man Is an Island (3:49)
  2. Rain (3:29)
  3. Arms Open (4:00)
  4. Rock the World (3:10)
  5. Mad Love (3:25)
  6. Deliverance (3:31)
  7. Divided States of America (4:04)
  8. Wonders (4:18)
  9. Love Not Lovers (3:44)
  10. Eden (3:29)
  11. Make Up (3:26)
  12. Written in the Scars (3:47)
  13. Awakening (0:47)
  14. Freedom Child (3:57)
avatar van joko150
1,0
Ah daar hebben we weer een band die zo erg probeert om relevant te blijven door de sound helemaal om te gooien naar EDM USA hip-hop.
Dus het rock kan wel weg gelaten worden.
De politieke nummers zijn echt cringe en probeert veel te veel om Bono-esque te zijn.
De band is veel beter in persoonlijke nummers zoals Arms Open en Eden.
Oh en dan het nummer Make Up dat wordt verpest door een demonische achtergrond edm stem en een rap die het helemaal verpest.
All In all een album om snel te vergeten.

Soledad
Rain... wat een bedroevend slecht nummer. Wat zielig dat ook deze band van die bubbelgum zeikmuziek gaat maken. Niet dat ik fan was, maar 'The Man Who Cant Be Moved' was toch best een aardig nummer.

avatar van catdog
The Script heeft in het verleden inderdaad best aardige nummers gemaakt en vond ik altijd wel één van de leukere 'radio bandjes'. Vanaf het derde album werd het al een heel paak minder. Maar 'Rain' slaat toch wel echt even de plank mis. Eigenlijk ook schandalig dat ze hiermee weg komen terwijl het gewoon bijna letterlijk een kopie is van OneRepublic's 'No Vacancy'. Qua begeleiding bijna identiek en je kan me niet vertellen dat beide bands toevallig gelijktijdig besloten hebben deze sound te gaan gebruiken.

Leuk om ze met iets nieuws te horen. Luister graag naar deze band.

avatar van joko150
1,0
Dat het nummer Rain de hoogste notering in Nederland weet te pakken geeft wel het niveau aan van de gemiddelde luisteraar, bedroefend...

avatar van Milannn
joko150 schreef:
Dus het rock kan wel weg gelaten worden.
De band is veel beter in persoonlijke nummers zoals Arms Open en Eden.
All In all een album om snel te vergeten.

Hear hear, wat een karikatuur van zichzelf wordt deze sell out band inmiddels. Het is nog wachten op een collab met DJ Khalid eigenlijk dan is de cringe cirkel pas écht rond m.i.