Sabaton - Metalizer (2007)

Alternatieve titel: Metalizer Re-Armed

Zweden
Label: Black Lodge

1. Hellrider (3:42)
  2. Thundergods (3:47)
  3. Metalizer (4:06)
  4. Shadows (3:28)
  5. Burn Your Crosses (5:09)
  6. 7734 (3:41)
  7. Endless Nights (4:52)
  8. Hail to the King (4:06)
  9. Thunderstorm (3:08)
  10. Speeder (3:45)
  11. Masters of the World (4:01)
  12. Jawbreaker * (3:22)
  13. Dream Destroyer * (3:12)
  14. Panzer Battalion [Demo] * (5:01)
  15. Hellrider [Live at Västeräs 2006] * (4:25)
  16. Introduction [Demo] (0:55)
  17. Hellrider [Demo] (3:48)
  18. Endless Nights [Demo] (4:49)
  19. Metalizer [Demo] (4:25)
  20. Burn Your Crosses [Demo] (5:23)
  21. The Hammer Has Fallen [Demo] (5:50)
  22. Hail to the King [Demo] (4:08)
  23. Shadows [Demo] (3:33)
  24. Thunderstorm [Demo] (3:10)
  25. Masters of the World [Demo] (4:00)
  26. Guten Nacht [Demo] (1:53)
  27. Birds of War [Demo] (4:52)
avatar van Exfrozen
Hmm, na de eerste luisterbeurt valt deze toch een beetje in het niets vergeleken bij de vorige 2 albums.
Ik denk ook niet dat ik deze beter zal gaan vinden aangezien ik de vorige in 1 keer goed vond.

MetalDex
Ik vind het anders een alleraardigst album. Nu ken ik van de vorige twee albums welgeteld één nummer (Primo Victoria), dus ik kan geen vergelijking trekken tussen die albums, maar nummers als Burn Your Crosses, 7734, Speeder en Master of the World zijn echt prachtig. Ze lijken me live ook echte krakers, dus ik kijk alvast uit naar Graspop waar ze vrijdag in de tent spelen.

MetalDex
Een paar maanden en sporadische luisterbeurten verder, moet ik mijn mening toch wat bijstellen. Hij gaat toch erg vervelen na een tijdje en het wordt zelfs moeilijk om het hele album uit te zitten, vooral door de wat monotome zang. Sowieso vind ik zang bij de meeste powermetal bands niet om naar huis te schrijven - vaak knap ik daarom ook af bij bands als Sonata Arctica en Kamelot.
2,5* nu.

avatar van JacoBaco
Ik vind dit wel een goede CD eigenlijk. Geen hoogvlieger, maar zeker niet slecht.
Sabaton staat best vaak op Graspop. Hele goede shows trouwens.

avatar van notsub
Deze beukt in de Sabaton traditie ook weer lekker door en moet het niet hebben van technische hoogstandjes of knappe composities. De muziek is redelijk simpel van opzet en klinkt lekker energiek. Een topband zullen ze nooit worden en ze zijn wijs genoeg het zichzelf niet te moeilijk te maken.

avatar van RuudC
Mijn "afhaakplaat". Kan er wat dat betreft zelf wel om lachen dat dit hun oudste werk is, maar hun beste werk blijft voor mij Primo Victoria en Attero Dominatus. Daarna kende ik het trucje wel. Ik vind Metalizer vrij saai trouwens.

avatar van Lau1986
Dit is een vrij saai album in vergelijking met Primo Victoria en Attero Dominatus. Het mist toch net dat ene extra's dat die twee albums wel hebben, goede nummers. Het is allemaal nogal erg voorspelbaar.