menu

Lee "Scratch" Perry + Subatomic Sound System - Super Ape Returns to Conquer (2017)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Jamaica / Verenigde Staten
Reggae
Label: Subatomic

  1. New Ark Subatomic Energy
  2. Zion's Blood
  3. Chase the Devil
  4. War Ina Babylon
  5. Dread Lion
  6. Patience Dub
  7. Super Ape
  8. Curly Dub (Sing Along Jah Jah Children)
  9. Underground Roots
  10. Dub Along
  11. Go Deya (Three in One)
  12. So It Conquer
  13. Croaking Lizard [Dubstrumental Mix]
  14. Black Vest [Dubstrumental Mix]
  15. Super Ape [Dubstrumental Mix]
  16. Dread Lion [Dubstrumental Mix]
zoeken in:
avatar van frolunda
3,0
Hoofdzakelijk oud,klassiek werk (zover ik kan horen) van Lee "Scratch" Perry in een nieuw jasje.Desondanks best een aardig album.

avatar van Ducoz
4,0
In eerste instantie kon ik helemaal niks met deze plaat. De 'originele' Super Ape uit 1976, compleet gestript.. uit elkaar geplozen en opnieuw opgenomen en gedubt.

Wel een heel cool idee en ik ben ook blij dat ze dit niet jaren eerder deden. Waarom? Ik heb het idee dat we in de jaren '10 een soort overview hebben over alles wat kwam en daar precies uit kunnen vissen wat wel werkte en wat niet, wat muzikaal vooruitstrevend was en wat toch niet zo revolutionair was als verwacht. Wellicht praten we over 10 jaar weer anders over deze plaat.

Aanvankelijk vond ik 'Super Ape Returns to Conquer' heel erg vol en druk geproduceerd. 'Super Ape' uit 1976 blonk uit in zijn eenvoud, waardoor alles klopte. Naarmate de jaren vorderde leek Lee Perry de less is more aanpak langzaam te vergeten. Nu ik er wat dieper op in ga snap ik deze remake ook wat beter.

Super Ape voor deze tijd. Vol geproduceerd, diepe bassen, psychedelische effecten, echos, mashups van versies die we al kennen. Best een prettige release. 'Chase the Devil' aka' Croacking Lizzard' wordt hier meer een Disco Devil.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:45 uur

geplaatst: vandaag om 15:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.