Boulevard - IV - Luminescence (2017)

Canada
Label: MelodicRock

1. Out of the Blue (3:55)
  2. Life Is a Beautiful Thing (4:10)
  3. Laugh or Cry (4:45)
  4. What I'd Give (5:14)
  5. Come Together (4:59)
  6. Runnin Low (4:35)
  7. I Can't Tell You Why (4:02)
  8. Confirmation (4:39)
  9. Slippin Away (5:44)
  10. What Are You Waiting For (4:11)
  11. Don't Stop the Music (4:35)
avatar van milesdavisjr
Pakweg 30 jaar geleden kwam deze Canadese band de rockscene binnenrollen met twee degelijke AOR albums. Hoewel deze albums zeker niet wereldschokkend zijn hebben de nummers wel wat. Nu komt de band na 27 jaar weer met een nieuwe schijf en de eerste 3 vrijgegeven nummers beloven veel goeds. David Forbes verzorgt weer de lead vocals en hij heeft niks van zijn power verloren. Ten tweede steken de nummers erg goed in elkaar. Mark Holden bespeelt weer de saxofoon en vreemd genoeg vormt dat een meerwaarde wat mij betreft. Ik ben benieuwd of de rest van de plaat ook zo sterk is.

avatar van milesdavisjr
Na een aantal dagen de plaat aan een luisterend oor te hebben onderworpen moet ik concluderen dat ik toch de nodige spanning mis. Ik had mij erg verheugd op deze schijf, de eerste drie nummers hadden immers de nodige hoge verwachtingen bij mij gewekt. Wat valt de rest voor mij dan toch tegen. De nummers zitten op zich allemaal best wel goed in elkaar, Forbes zingt uitstekend, maar voor de rest is het toch allemaal vrij zouteloos. Refreintjes steken wel erg simpel in elkaar, Don't Stop the Music en What Are You Waiting For zijn daar typische voorbeelden van. Drie sterren voor deze schijf maar die hebben de heren dan ook te danken aan Out of the Blue, Life is a Beautiful Thing en I Can't Tell You Why. Doodzonde om te bedenken dat er zoveel meer in had gezeten.

avatar van vielip
Prachtig album van deze Canadezen! Wat heeft dat land toch een keur aan geweldige bands voortgebracht. Ga maar na; Harem Scarem, Honeymoon Suite, Rush, Triumph, Loverboy, Urgent en ook de vroege Bryan Adams. En dan vergeet ik er nog een heleboel. Ik ken van deze band alleen hun debuut. En die mag er wezen! De saxofoon keert in een aantal nummers terug. En dat zorgt, zoals hierboven al aangegeven, voor een aangename twist in dit toch behoorlijk voorspelbare genre. Forbes zingt nog altijd zeer prettig. En de productie is stukken beter dan die van het debuut. Alles is veel beter in balans waardoor het smaakvolle gitaarwerk veel beter tot z'n recht komt. Al met al een zeer verrassend album en verdienstelijke comeback. Het album komt aankomende maart op vinyl uit hoorde ik. Zeer prettig!

avatar van lemon
Dit album heb ik ontdekt door een lijstje op een andere site met muziekscores. Deze gebruiker vond dit het beste album van 2017. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!
De saxofoon is nadrukkelijk aanwezig in de meeste nummers en hoewel ik een fan ben van blazers vond ik bij de eerste beluistering de combinatie met AOR nogal twijfelachtig. Maar na een paar keer luisteren viel alles op zijn plaats. Melodieën die zich in mijn hoofd nestelen, een fantastische zanger en ook de saxofoon past er helemaal bij.
Liefhebbers van Toto zouden dit zeker eens moeten proberen.