Los Cenzontles & Los Texmaniacs - Carta Jugada (2017)

1 stem

Folk / Wereld
Label: Los Cenzontles Mexican Arts Center

1. Que Sacrificio (2:40)

2. Libro Abierto (2:55)

met Flaco Jimenez

3. Hermosisimo Lucero (2:58)

4. Carta Jugada (3:09)

5. La Traicionera (3:48)
  6. Los Juiles (3:59)
  7. Nomas las Mujeres Quedan (2:57)
  8. Una Pagina Mas (3:01)
avatar van E-Clect-Eddy
Flaco Jiménez en zijn accordeon worden van stal gehaald en mag vrolijk zijn ding doen op de eerste vier nummers in Norteño, Tex Mex / Tejano stijl. Op de overige nummers is er ook een accordeon te horen maar blijkbaar door één van de minder beroemde bandleden.

Prima uitgevoerd maar niet dat je iets mist als je het nooit gehoord hebt. Wel fijne samenzang van deze zangeres die hun Mexicaans / Chicano roots zeer goed kennen.

De betere nummers; Que Sacrificio (wat een opoffering) en Carte Jugada (gespeelde kaart)

Ook erg fijn Los Juiles die meer een moderne versie van Son Jarocho heeft, de stijl bekend aan de Mexicaanse oostkust rond Veracruz.

De laatste vier nummers zonder Flaco hebben een iets wat 70s vibe.