The Cornshed Sisters - Honey & Tar (2017)

Folk / Pop
Label: Memphis

1. The Message (3:52)
  2. Cuddling (3:13)
  3. Jobs for the Boys (2:03)
  4. We Have Said This Is Impossible (3:17)
  5. Waiting for Audreya (3:12)
  6. Black and White (5:13)
  7. Honey and Tar (2:47)
  8. Running (3:35)
  9. Show Me (4:26)
  10. Sunday Best / Small Spaces (3:24)
  11. A&E (2:53)
  12. Holding On (3:24)
  13. Variety (2:19)
The Cornshed Sisters is een groep met 4 vrouwen, zo ver ik weet geen familie. Ze opereren vanuit Noord-Oosten van Engeland en zijn een beetje een buitenstaander op het Memphis label, dat meer noise gericht is. De eerste plaat van deze groep uit 2012 was bijna geheel a capella en ging het om de mooie harmonieën. Het was folkgericht. 5 jaar later is hun muziek veel voller geworden door allerlei instrumenten en hoewel de harmonieën van de 4 vrouwen nog steeds belangrijk zijn is het meer pop gerichter geworden. Mede ook door vrienden van de groep van Field Music die op dit album soms meespelen. Jenny Brewis van The Cornshed Sisters is getrouwd met Peter Brewis van Field Music.
Het is best een redelijk album. De groep heeft onder andere in het voorprogramma van Elbow gestaan en ook enkele festivals gedaan.
Ik heb een mooie nieuwe vinyl versie op de kop getikt en het warme geluid daarvan past wel mooi bij deze muziek en groep.
Alle vier leden hebben input op dit album, ze nemen allemaal wel een keer een nummer of gedeelte daarvan voor hun rekening.
Een aanrader in het indie genre.