The Accidentals - Odyssey (2017)

Folk / Rock

4. Arizona Stars (3:38)
  5. Crow's Feet (6:06)
  6. Earthbound (3:45)
  7. Nightlife (4:25)
  8. The Sound a Watch Makes When Enveloped in Cotton (3:26)
  9. Cut Me Down (3:50)
  10. In the Morning (3:19)
  11. Chekhov's Gun (3:48)
  12. Stitches and Seams (3:46)
  13. Ballad Tendered Gun (2:04)

met Kaki King

avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren via een stream van NPR first listen

Wel benieuwd hoe dit klinkt... op de wachtlijst voor na het weekend.

avatar van E-Clect-Eddy
Ook dit album is via crowdfunder PledgeMusic tot stand gekomen.

Folk / Rock / Pop aldus Amazon en op Wikipedia staat dat ze een eclectische mix van stijlen gebruiken waaronder: Indie Folk, Pop, Jazz, Bluegrass, Rock en klassieke muziek. Er zit inderdaad flink wat variatie in maar voor mij te weinig om dit echt eclectisch te noemen. Op de één of andere manier is het net iets te braaf daarvoor, zelfs als ze niet netjes binnen één genre kleuren. Anders gezegd de nummers passen goed bij elkaar en nergens valt een nummer echt uit het gareel.

De eerste drie nummers waren singles, en verder valt Cut Me Down (met een hint van Indie Rock) en Chekhov's Gun me positief op. Die laatste doet wat Arcade Fire-achtig aan. De single Memorial Day doet me denken aan 80s one-hit-wonder(?) Fairground Attraction. Odyssey met subtiel orgeltje en incidenteel fijn meerstemmige zang is een prima opener van het album (hoor ik daar ook een mandoline?)

Er is genoeg om van te houden maar 13 nummers en bijna 50 minuten voel wat lang aan zo bij de eerste beluistering. Wellicht een groeier..?