Linda Ronstadt - Hummin to Myself (2004)

Jazz
Label: Verve

1. Tell Him I Said Hello (4:36)
  2. Never Will I Marry (2:23)
  3. Cry Me a River (4:29)
  4. Hummin' to Myself (2:45)
  5. Miss Otis Regrets (3:19)
  6. I Fall in Love Too Easily (3:39)
  7. Blue Prelude (3:00)
  8. Day Dream (4:28)
  9. I've Never Been in Love Before (3:25)
  10. Get Out of Town (2:57)
  11. I'll Be Seeing You (2:37)
Ik ben een groot liefhebber van Country/Rock.
Hoewel jazz muziek niet iets is wat ik snel in mijn cd speler zal stoppen, heeft deze cd mij toch aangenaam verrast. Linda haar stem is gewoon subliem! Ook in dit genre!
Ook muzikaal/instrumentaal gezien gewoon een lekker jazz album met veel tempowisselingen.
Lekker om onder het genot van een glas wijn ´s avonds voor de open haard te beluisteren!

avatar van Brunniepoo
Ik heb de carrière van Linda Ronstadt nooit gevolgd. Ik ken haar alleen van een paar country-albums uit de jaren '70 en van de samenwerking met Dolly Parton en Emmyou Harris (ook country). Ik sta er dus van te kijken dat ze zich ook aan de jazz gewaagd heeft, en ook zeker niet onverdienstelijk. Voor zover ik ze ken, zijn het allemaal standards en ze worden ook niet beter uitgevoerd dan voorheen, maar Ronstadts stem past hier prima bij en de begeleiding is ook uitstekend. Fijne plaat derhalve.