Atreyu - The Best Of (2007)

Label: Hollywood

1. Lip Gloss & Black (5:04)
  2. Ain't Love Grand (3:43)
  3. Living Each Day Like You're Already Dead (2:45)
  4. A Song for the Optimists (4:39)
  5. Deanna the Arsonist (3:41)
  6. Tulips Are Better (3:32)
  7. Someone's Standing on My Chest (4:09)
  8. Bleeding Mascara (2:26)
  9. Right Side of the Bed (3:42)
  10. You Eclipsed by Me (3:38)
  11. The Crimson (4:01)
  12. Demonology and Heartache (3:42)
  13. My Sanity on the Funeral Pyre (3:39)
  14. Creature (2:59)
  15. Untitled Finale (5:16)
  16. Ex's & Oh's (3:30)
  17. Shameful (3:29)
  18. The Theft (3:57)
bro
kende echt niet veel leidjes toen ik deze te pakken kreeg en ik begrijp mijzelf niet waarom ik eiglk nooit meer liedjes heb gezocht. nu ik dit wel heb gedaan ben ik tot de conclusie gekomen dat ze een aardige ressentie verdienen

de cd opend met lip gloss & black. een van de 4 songs die ik al kende (en die er trouwens alle 4 opstaan). prachtige song met een gitaarmelodie die mij lang in mijn hoofd blijft weergalmen. prachtig gewoon. een prefecte afwisseling van cleane zang en non-cleane zang (als ik het zo mag noemen ). tegen 3 minute komt een prachtig instrumentaal stuk ingeleid door een een rustig stuk piano (denkik) en gitaar. echt genieten!!song duurt 5 minute maar verveeld geen seconde! 5/5

dan Ain't Love Grand. begint ook mooi. deze keer is het niet de melodie van de gitaar maar van decleane zang die aangenaam in mijn hoofd blijft hangen. 4/5

Living Each Day Like You're Already Dead. iets minder geslaagt begin maar ja , ik hou er gewoon niet vandat er al vanaf de eerste second gezongen word. hmmm, na een tijdje word er een afwisseling gemaakt van effe een paar keer rammen met gitaar en drum door een melodisch stukje gitaar. niet bijster slecht maar ook geen topprestatie 3/5

A Song for the Optimists. ha , hier hoor je de drummer gebruik maken van z'n twee pedalen maar op een drum. het ritme zit goed, de melodie ook. aardig stukje drum ook trouwens, ja, dit zit goed 4/5

Deanne the Arsonist. begint met een mooi melodie van gitaar... dan de drums erbij en dan een schreeuw en het feest begint, zalig stuk! de sfeer zit er goed in. Dit is een van de betere songs. Mooie melodie van de gitaren 4.5/5

Tulips Are Better. Hmm , nee. Er word lekker in geschreeuw en daarvoor is het een goed liedje mar dan begint ie effe clean te zingen net op een moment dat ik een lekker potje schreeuwen wou. Maar valt toch goed mee hoor! 4.5/5

Someone's Standing on My Chest. Lekker snel en tegen 1minuut 30 barst het kompleet los. Zalig. Wééral 4.5/5

Bleeding Mascara. Een song die ik al kende en prachtig vind. Zalige schreeu om te openen met een meeslepende gitaarmelodie. In deze song hoor ik hem het best clean singen zoals ik hem nog nooit heb horen doen. Ook zijn schreeuws zijn in deze song prachtig!!! Dit is zowat mijn lieveling van hun. Gewoon prefect!!! Prachtig sollootje in verwerkt. Zonder twijfel 5/5

Right Side of the Bed. Dit is al nummer 3 die ik al kende. Ook prachtige song. Ook hier zingt ie echt prachtig clean op een bijblijvende melodie. Hierbij schreeuw ik lekker mee, zelfs al ken ik met moeite de tekst.
Tegen 2minute 15 mooi stuk effe wat zachter en dan er weer tegen aan met een prachtige solo!!!!!niet normaal.

You Eclipsed by Me. How, begint lekker agressief. Mooi :d
Even lijkt het de zanger van Papa roach die zingt. Uiteraard geen waar :d
4/5

The Crimson. Aah, eerst mooie rustige melodie en dan weer ertegenaan. Zo heb ik het graag. Het leuke is hier dat de melodie nog een hele tijd blijft voort gespeeld worden. De zanger zingt hier ook echt wel goed. 4.5/5

Demonology and Heartache. Aah ,eindelijk een prachtige song die ik nog niet opvoorhand kende. Ook hier is de melodie zeer mooi en deze keer is het echt op de voorgrond te kinken. Geeft een zeer mooi resultaat.
5/5

My Sanity on the Funeral Pyre. Hmm , hier herken ik niet direct atreyu in. Een beetje anders gespeeld dan we gewoon zijn van hun maar daarom niet slecht. Het geluid van de gtaren lijken eerder op die van…eh, iemand anders. Verrassend en een keer iets anders. 4/5

Creature. Hé , dat begin! Ik heb dit al eens eerder gehoort. Kijk ja ,effe gezocht en bleek dit liedje in mn map ‘verscheidene artiesten’ zat.
Niet slecht. Het liedje duurt niet echt lang. Misschien maar goed want anders zou het misschien vervelend worden. Het geen wat het nu bijna is hoor. 4/5 voor de mooie melodie inde zang.

Untitled Finale. Alhoewel het niet een rustig liedje is, is de melodie rustgevend, vooral dan weer al hij clean zingt.alee, rustgevend kan ik het toch niet echt noemend, tis gwn een melodie die echt gemaakt is om van te genieten. Zingt ie niet clean is het lekker opzwepend. Het liedje eindigt met een fade out en het past er echt wel goed bij
4/5

Ex's and Oh's. een liedje die ik dus al kende maar nog niet zo echt lang. Dit is een liedje waarmee ik mij echt niet kan inhouden mee te zingen, gewoon prachtig. En dan weer zo’n zalige solootje, om van weg te smelten.

Shamefull. Goede song , niet echt iets op aan te merken. Gewoon gewoon
3.5/5

The Theft. De afsluiter. Krijg al pijn in het hart, de cd is bijna gedaan
Relatief rustig begin dat een tijdje blijft aanhangen. Het blijft relatief rustig maar niet overdreven. Een perfecte song om af te sluiten. Goede beslissing van de heren (of van wie dan ook).
4.5/5

Effe gemiddelde berekenen… gemiddelde van 4.08…
4* dus, echt goede cd!

bro
zonet ontdekt dat Shamefull toch meer dan 3.5/5 waard is. commentaar blijft hetzelfde: Goede song , niet echt iets op aan te merken. Gewone atreyu-song maar wel 4/5 waard

avatar van bennerd
Zeer mooi overzicht voor mensen die nog geen regulier album in hun bezit hebben. De beste nummers van alle albums worden in chronologische volgorde voorgesteld:

1 tem 7: Suicide Notes And Butterfly Kisses
8 tem 13: The Curse
14 tem 18: A Deathgrip on Yesterday.

avatar van Tescootje
atreyu is briljant goed
*vind ik dan*
de best of is ook wel heerlijk