Culture - On the Front Line (2015)

Alternatieve titel: The Virgin Front Line Albums

Jamaica
Reggae
Label: Caroline

1. Behold (4:39)
  2. Holy Mount Zion (3:40)
  3. Stop the Fussing & Fighting (4:49)
  4. Iron Sharpening Iron (3:54)
  5. Vacancy (3:47)
  6. Tell Me Where You Get It (4:09)
  7. Free Again (2:52)
  8. Work on Natty (3:56)
  9. Love Shine Bright (4:03)
  10. Play Skilfully (4:10)
  11. They Never Love in This Name (4:40)
  12. Innocent Blood (5:43)
  13. Cumbolo (3:58)
  14. Poor Jah People (5:42)
  15. Natty Never Get Weary (3:53)
  16. Natty Drad New Run (5:04)
  17. Down in Jamaica (3:51)
  18. This Train (4:07)
  19. Payday (4:48)
  20. Mind Who You Beg for Help (4:17)
  21. The International Herb (3:19)
  22. Jah Rastafari (3:00)
  23. It a Guh Dread (3:27)
  24. Rally Around Jahoviah's Throne (3:45)
  25. The Land We Belong (2:38)
  26. Ethiopians Waan Guh Home (3:35)
  27. Chiney Man (4:19)
  28. I Tried (3:39)
  29. The Shepherd (3:29)
  30. Too Long in Slavery (3:53)
  31. Black Rose (AKA Stand Up and Fight) (3:47)
  32. Burning (AKA Blood in a Babylon) (4:14)
  33. Jah Alone a Christian (5:17)
  34. (Wipe Your) Weeping Eyes (4:07)
  35. No Sin (5:16)
  36. Children of Israel (4:12)
  37. Still Rest on My Heart (4:14)
  38. Can't Study the Rastaman (AKA Babylon Can't Study) (3:57)
avatar van potjandosie
deze verzamelaar is een soort van heilige graal voor de liefhebber van klassieke roots reggae uit de seventies. muziek die in dit genre en van deze kwaliteit al zeer vele jaren niet meer wordt gemaakt.

het debuutalbum van dit vocale trio "Two Sevens Clash" (1977) is weliswaar een tijdloze klassieker, maar de groep is daarna al die jaren prima albums blijven maken. belangrijkste songwriter en leadzanger was de charismatische voorman Joseph Hill, samen met Bob Marley en Burning Spear (Winston Rodney) absolute reggae grootheden.

dit is een geweldige compilatie van de 4 albums die zij voor het Front Line label (het reggae label van platenmaatschappij Virgin) maakten, te weten:

"Harder Than the Rest" (1978)
"Cumbolo" (1979)
"International Herb" (1979)

plus een uitgave van het zeldzame album "Black Rose" dat vanwege de matige verkopen van voorganger "International Herb" destijds op de plank bleef liggen. dit album waarvan de nummers niet onderdoen voor die van de andere 3 albums, verscheen voor het eerst in zijn geheel op deze compilatie.

een must hear e/o must have voor de liefhebber van roots reggae met uitsluitend sterke songs, met bevlogen en gepassioneerde zang en teksten.

Joseph Hill: lead vocals
Uzziah "Sticky" Thompson: percussion
Cedric Brooks, Felix Headley Bennett: saxophone
Vincent Gordon: trombone
David Madden, Clive Hunt: trumpet

citaat uit de liner notes:

"After over thirty years of dedicated (or livicated) service to spreading the message of Marcus Garvey, Rastafari and peace, love and unity, Joseph Hill tragically died on 19th August 2006 in Berlin during an European tour"