Mountain - Flowers of Evil (1971)

Label: Windfall

1. Flowers of Evil (4:43)
  2. King's Chorale (1:04)
  3. One Last Cold Kiss (3:45)
  4. Crossroader (4:47)
  5. Pride and Passion (7:05)
  6. Dream Sequence: Guitar Solo / Roll over Beethoven / Dreams of Milk and Honey / Variations / Swan Theme (24:27)
  7. Mississippi Queen [Live] (3:53)
avatar van Lupin
Niet de sterkste cd van Mountain. Kant A is studiowerk wat beter is op andere albums en kant B is live en dat is al beter gedaan op het live album Twin Peaks.

De studionummers zijn ook weer niet slecht. "One last cold Kiss" ("King's Chorale" is feitelijk het intro daarvoor) en "Crossroader" zijn zeker aardige songs. De live uitvoering van deze laatste is wel weer beter op Twin Peaks. Op "Pride and Passion" gaat Mountain een beetje symfo met West die net als Jimmy Page zijn gitaar bewerkt met een strijkstok. Alleraardigst, maar het nummer bereikt niet de grote hoogten die je wilt horen.

Het live gedeelte laat zich kort door de bocht omschrijven als één lange gitaarsolo van Leslie West. Nu hoor ik hem zeer graag zijn egotrips hebben op het podium maar wederom verwijs ik naar Twin Peaks. "Roll over Beethoven" en "Mississippi Queen" staan daar ook al op. De band is gerust goed op dreef maar dit is het minst gedraaide Mountain album wat ik heb. Nou vooruit: Eigenlijk is "Miss. Queen" op deze plaat beter dan de versie op Twin Peaks. Maar om 'm daar nu voor aan te schaffen...

avatar van Droombolus
Lupin schreef:

De live uitvoering van Crossroader die IMO echt kont schopt staat op Mountain Live - The Road Goes Ever On ........

Voor de rest ben ik het wel met je eens dat het nivo van Nantucket Sleighride of Climbing hier nergens gehaald wordt. Het beste was er helaas af bij de heren. Ze hadden het te druk met feesten en ruzie te maken en kwamen blijkbaar niet meer toe aan het schrijven van genoeg nieuwe songs om een album mee te vullen ........ Gelukkig is Mountain Live - The Road Goes Ever On wèl tering goed maar daarop staan op 1 nummer na uitsluitend herhalingsoefeningen ....

avatar van Paalhaas
Ik ben het eigenlijk niet eens met de heren hierboven. Gewoon een zeer sterk album dat zich gerust kan meten met Nantucket sleighride. Met het epische "Dream sequence" als kers op de taart.

Staat op mijn verlanglijstje. Ik heb al wat nummers op YouTube beluisterd en volgens mij is hij na de albums 'Lesly West', 'Climbing' en 'Nantucket Sleighride' ook de aanschaf waard. Ik vraag me alleen af of, en misschien weet iemand van jullie dat, er ook een ge-remasterde versie uit is? Ik denk dat die van BGO (Beat Goes On Records) dat is, maar helemaal zeker ben ik er niet van. Omdat ook voor dit jaar een ge-remasterde versie van Nantucket op het programma staat, is het wellicht verstandig om daar op te wachten.

avatar van Paalhaas
Als ik kijk naar de verschillende uitgaven op rateyourmusic dan zie ik dat de US Legacy uitgave van 1996 geremasterd is, alsmede de Japanse Sony-uitgave van 2008. Bij de BGO-uitgave staat er niks van bij.