Jo Vally - Mijn Vriendin (2007)

1 stem

Belgiƫ
Label: CNR

1. Mijn Hart Roept Uit Je T'aime (3:27)
  2. Ik Wil Je Nooit Meer Kwijt (3:46)
  3. Ben Je Vanavond Alleen (4:09)
  4. Mijn Vriendin (3:52)
  5. Wat Zou Je Doen (3:51)
  6. Jij (4:30)
  7. Voor Mij Geen Liefde Meer (3:36)
  8. Als Ik Jou Morgen Zie (3:14)
  9. Wat Ik Jou Zeggen Wou (3:49)
  10. Jij Bent het Licht voor Mij (3:50)
  11. Geef Mij een Kus (3:33)
  12. Ik Ga Vanavond Maar van Je Dromen (3:27)

met Tamara Tol

13. Si Si Si Kerida (3:37)
avatar van musicboy
Soms is het vernederend Vlaming te zijn. Onze eigenste Frans Bauer zeker?

avatar van Comrade
Si Si Si Kerida is wel aanstekelijk.

Ik Ga Vanavond Maar van Je Dromen
met Tamara Tol

Het is alsof hij gaat dromen van een lesbisch koppel.

avatar van Dielie
ik vind Jo Vally nog ne coole kerel, ne leutemaker, kweet da nog van Sterren & Kometen, met den Luk Alloo

hehe

avatar van musicboy
Wat een blunder van Vally om het beste nummer niet op te nemen, maar alleen als b-kantje te bewaren van de eerste single.

Over dat nummer: het telt slechts 5 versjes, maar welke versjes!
Ze zijn gewoon wereldliteratuur, wereldpoëzie! Ze raken je tot in je diepste zijn en laten je niet los, je leven zal nooit meer zijn wat het was als je ooit de eer hebt dit magische nummer te mogen aanhoren.
Misschien is het wel een bewuste keuze dit nummer niet op te nemen op de cd, zodat het meer van zijn unieke, wonderlijke schoonheid kan bewaren en slechts door enkelen kan gehoord worden.
Ook heel sterk: hij herhaalt de 5 versjes keer op keer, zodat de boodschap echt kan doordringen. Stel dat je het een keer niet goed verstaan hebt, geen nood, er volgen nog eindeloze kansen.
Ook heel sterk: naar het einde toe wordt hij echt emotioneel en haast pathetisch, mede door de bombastische muziek. Hij grijpt je echt naar de strot en laat je niet meer los.
Ook heel sterk: de muzikanten zijn gewoonweg super klassemuzikanten die moeiteloos alle emoties kunnen oproepen.
Was dit nummer opgenomen, dan kenden we onze nummer 1 in de top250 van MuMe. Maar het mocht niet zijn. Vally is gewoon te bescheiden, en dat siert hem.

Analyse van het nummer:
Ik doe het nooit meer!'
accordeonsolo
herhaling tekst (3 keer)
fanfaremuziek
herhaling tekst (7 keer, steeds emotioneler)
explosieve accordeonsolo
slot: titel als kreet geschreeuwd
gedaan

avatar van musicboy
Who the fuck is Tamara Tol?

avatar van Facedown
musicboy schreef:
Who the fuck is Tamara Tol?

Zus van Marina Maagd?

avatar van musicboy
Nichtje van Olijfje Ontmaagd?

avatar van Comrade
Echtgenote van Benny Bottram.

avatar van Facedown

Mijn god

avatar van musicboy
Tamara en Benny ... Ochhhhhhh ...

musicboy schreef:
Tamara en Benny ... Ochhhhhhh ...

Dat had Benny gedroomd ja..
Heb net even gekeken op tamaratol.nl Jo heeft in ieder geval geen slechte keus gemaakt !

avatar van illuvatar
Verrassend eigenlijk dat we op de lange tijd dat deze site bestaat nog nooit aanhangers van de schlagermuziek zijn tegengekomen.
Nochtans een erg populair genre nog altijd (helaas).

Lost Highway
Dat mag duidelijk zijn. Terwijl jullie hier hartelijk zitten te lachen met Heer Vally kampeert dit album toch al weken in de top 3 van de album 50.

Father McKenzie
Jo Vally is van mijn geboortejaar; Ik ben er niet echt trots op.
Schaam mij nogmaals als Vlaming dat deze non-artiest, die niets doet dan coveren en coveren en herkauwen, nog zoveel fans heeft, een mens begrijpt niet.
Vreselijke vent met een vreselijk imago, bweurk!

Ik heb een hele fijne collega op het werk, die helaas niets van "muziek" kent, hij heeft alles van deze kwal in huis, en het logo van Vally staat achteraan op zijn auto op de achterruit in grote letters : JO VALLY !!

africalove
Mijn vriendin? Heeft hij een vriendin? Zal niet veel voor haar zingen, anders is ie spoedig weer vrijgezel. Vergeleken hierbij is Bauer Sinatra. Walgelijk. En ik zou me ook kapotschamen als ik een Vlaming zou zijn.