Dinah Washington - What a Diff'rence a Day Makes! (1959)

Jazz / Blues
Label: Mercury

1. I Remember You (2:48)
  2. I Thought About You (2:34)
  3. That's All There Is to That (2:19)
  4. I Won't Cry Anymore (2:21)
  5. I'm Thru with Love (2:29)
  6. Cry Me a River (2:30)
  7. What a Diff'rence a Day Makes (2:31)
  8. Nothing in the World (3:18)
  9. Manhattan (4:19)
  10. Time After Time (2:30)
  11. It's Magic (2:41)
  12. A Sunday Kind of Love (2:36)
  13. Time After Time * (2:19)
  14. Come on Home * (2:31)
  15. It Could Happen to You * (3:06)
avatar van thelion
Waarom maar 8 stemmen en nog helemaal geen berichten over dit prachtige album.......????

Schitterend album dat zweeft tussen Jazz, Soul en Blues.
Mooie arragementen en dan die betoverende stem van Dianah Washington, haar stem doet mij altijd denken aan Shirley Bassey maar het is natuurlijk andersom .

Dit album ademt de sfeer van een Jazzclub in New York uit in de jaren 50 uit (dat stel ik mij dan zo voor heb het zelf nooit megemaakt).

40 Minuten lang een betoverend mooie stem met prachtige muzikale begeleiding, sommigen zullen dit oudbollig vinden, maar ik vind het geweldig.

4.5*

Inderdaad. Erg verbaasd dat er nog geen reacties staan. Echt een prachtig album. Vandaag voor 1 euro uit de bakken gevist. Even door de platenwasser gegooid en genieten maar. Ik ga me maar eens goed verdiepen in haar repertoire.

avatar van LucM
Eens met thelion. Een prachtig album vooral dankzij de fabelachtige stem van Dinah Washington. Past perfect op een late avond.