Raison d'Être & Troum - XIBIPIIO (2017)

Alternatieve titel: In and Out of Experience

7. Ijä-Kyl
  8. Expulsion of the False Self
  9. Epõdós
avatar van Hacker
Deze XIBIPIIO is deel 2 van de samenwerking tussen Troum en Raison d'etre.
Trefwoorden van het samenwerkingsverband : (Dark) Ambient, Atmosferisch, Drone, Experimenteel.

Het eerste resultaat van deze op het oog niet echt passende muzikale fusie stamt uit 2015; en dat is het n.m.m. sterke album De Aeris in Sublunaria Influxu.
De fusie werkt(e) hier dus wel...

De opvolger van De Aeris... vind ik daarentegen een behoorlijk stukkie minder boeien.
Het gebodene komt wat geforceerd op me over.
Afgezien van track 6, wat ik een echt goed nummer vind, kan ik er verder niet veel mee.
Het pakt me niet. Zeker geen slecht album dit XIBIPIIO, maar de spanning van de voorganger ontbreekt hier.

Gemiste kans ? Wellicht, maar dat is mij eigenlijk een wat té makkelijke conclusie.
Voorlopig houd ik het op een mindere episode uit de cooperatie tussen beide (toch wel) erkende namen.