Mashrou' Leila - El Hal Romancy (2011)

1 stem

3. Inni Mneeh (3:23)
  4. Imm el Jacket (3:00)
  5. Wajih (3:30)
  6. El Hal Romancy (3:45)
Mashrou' Leila is een bijzonder gezelschap uit Libanon. Alleen al het feit dat de zanger openlijk homo is en de band geen blad voor de mond neemt is al bijzonder te noemen als je bedenkt dat ze uit een regio komen die daar niet zo van gecharmeerd is over het algemeen.

El Hal Romancy is een EP die verscheen na hun titelloze debuut.

Een uitermate boeiende EP. Traditioneel? Een beetje, maar wereldmuziek gaat me te ver. Westerse klanken gezongen in een andere taal? Jawel, maar dan toch weer genoeg songstructuren die horen bij de regio waar de band vandaan komt.

Het is een uitgekiende mix waar het mes aan twee kanten snijdt. Geschikt voor onze westerse rock-oren, maar ook interessant genoeg voor liefhebbers van onvervalste wereldmuziek.

Net als bij hun debuut ontwaar ik hier een soort dEUS gevoel. Waarschijnlijk de viool die een prominente rol krijgt tussen de rockklanken in, maar ook de invloeden die ze aanwenden.

Tel daarbij op dat het ijzersterke composities zijn die je snel in hun greep weten te krijgen, dan mag je concluderen dat we hier met een bijzondere band te maken hebben.

Ze hebben hun credits her en der al wel gekregen, nu deze site ook nog! Zeer fijne EP dit.