Beggars & Thieves - Look What You Create (1997)

1 stem

Label: MTM

1. What's Going On (4:11)
  2. Red Rose Parade (4:11)
  3. Price of Mercy (3:33)
  4. Soul Confession (4:09)
  5. Stranger (4:57)
  6. Shine a Light (5:05)
  7. Mystify (5:11)
  8. Mad Dog Wine (3:56)
  9. Bittersweet & Blue (5:14)
  10. True to Yourself (3:55)
  11. Look What You Create (4:33)
avatar van milesdavisjr
Het voordeel aan het bewaren van oude muziekmagazines (in mijn geval betreft het Watt, Aloha en Lust for Life) is dat je regelmatig recensies leest waar je destijds nog niet geïnteresseerd in was. De laatste tijd neem ik alle jaargangen van Watt door en zodoende kwam ik op Beggars & Thieves, en wat is dit toch een lekker bandje zeg. Heerlijke Rhythm & Blues doorspekt met hardrock invloeden. Naar ik heb begrepen was deze muziek al eerder opgenomen dan in 97' maar vond de platenmaatschappij de plaat niet aansluiten op de heersende muzikale trends van destijds (lees: te weinig vertrouwen in de behalen verkoopcijfers) en kwamen de opnamen in de kluis te leggen. Gelukkig is de plaat alsnog door een andere maatschappij uitgebracht, want het is een uitstekend plaatje. Hoewel de heren wel degelijk een 'eigen smoel' hebben moet ik af en toe denken aan Glenn Hughes, Zeppelin maar ook een band als The Black Crowes kijkt over een schouder mee. Kortom, een fijne worp met stuk voor stuk zeer solide nummers, waarbij het bluesy Soul Confession een klein hoogtepunt vormt.