Beggars & Thieves - The Grey Album (1999)

Label: MTM

1. Don't Call It Love (3:50)
  2. Cost Ya Nothing to Love (4:00)
  3. Complicate It (3:34)
  4. Piece of My Heart (3:56)
  5. The Closer (4:47)
  6. Party World (3:51)
  7. Done (4:04)
  8. Faster (4:54)
  9. Beady Eyes (4:28)
  10. XL XL (3:27)
  11. In-Between (4:03)
avatar van vielip
Gisteren op een platenbeurs in Aalst dit album en de voorganger op cd meegenomen. Ik kende alleen het debuut en die draag ik een wamr hart toe. Daarna alleen nog wat losse nummers van het meest recente album (We are the brokenhearted) gehoord. En alhoewel die nummers zeer behoorlijk klonken van wat ik me herinner heb ik verzaakt om meer van de band te gaan checken. Tot nu dus. The grey album draait nu z'n rondjes en verrek, het klinkt prima. De stem van Merlino is heerlijk en doet meer dan eens denken aan de zanger van Thomas La Verdi (21 Guns). Je moet er van houden maar ik vind het een sterke troef. De nummers zijn divers en daardroo blijft het album boeien. Wordt nu toch ook wel heel nieuwsgierig naar het album dat hiervoor zit.

avatar van milesdavisjr
Wordt nu toch ook wel heel nieuwsgierig naar het album dat hiervoor zit.

Dat album (Look What You Create) is nog wat sterker dan deze worp. Vreemd genoeg wilde de oorspronkelijke platenmaatschappij onder wiens vlag die plaat was opgenomen, destijds niet uitbrengen.
Onder een nieuw label is dat jaren later alsnog goedgekomen.
Ook The Grey Album is een degelijke plaat, net als zijn voorganger.
Het songmateriaal is met ambacht gemaakt, de solo's zijn fraai en zanger Merlino is een prima zanger alhoewel hij mij niet de volle lengte kan boeien.
Dat geldt ook voor dit plaatje, het is allemaal vrij degelijk maar daar zit hem ook de crux, ik mis net dat scherpe randje, een melancholische ondertoon of enkele verrassende wendingen.
Hou je van goed verzorgde bluesy AOR dan zit je met dit bandje wel goed. Zoek je wat meer avontuur; zet dan je zoektocht voort.