Chatham County Line - Speed of the Whippoorwill (2006)

Roots
Label: Yep Roc

1. Company Blues (2:56)
  2. Rock Pile (1:53)
  3. Speed of the Whippoorwill (2:54)
  4. They Were Just Children (5:10)
  5. By the Riverside (4:39)
  6. Day I Die (1:58)
  7. Savoy Special (1:53)
  8. Confederate Soldier (3:52)
  9. Waiting Paradise (4:07)
  10. Coming Home (3:21)
  11. Lonesome in Caroline (2:40)
  12. Brice's Crossroads (3:04)
  13. All the Ladies in the Town (2:54)
  14. Come Back to Me (1:44)
avatar van potjandosie
het derde album van het uit Raleigh, North Carolina afkomstige CCL (Chatham County Line) bevat traditionele bluegrass muziek gestoken in een modern jasje.

belangrijkste songwriter is zanger/gitarist Dave Wilson die 11 van de 14 nummers schreef waarvan enkele co-written, de instrumentale pure bluegrass "Savoy Special" en "Coming Home" zijn van banjo speler Chandler Holt en het andere instrumentale nummer "Brice's Crossroads" van fiddler John Teer.

het album trapt lekker af met de up-tempo bluegrass van "Company Blues", waarna de rockabilly sound van "Rock Pile", de folk van "Day I Die" en de meer country getinte nummers als "Confederate Soldier" en het live in Noorwegen opgenomen "Lonesome in Caroline" en de gospel "Waiting Paradise" voor een fijne variatie zorgen.

de muzikaliteit spat van het album af en de harmoniezang is fraai, echter de kwaliteit van de liedjes met name die van de 3 ballads "They Were Just Children", "All the Ladies in the Town" en "Come Back to Me" blijft er wat bij achter.

bandleden John Teer en Greg Readling droegen in belangrijke mate bij aan het album "Warmth & Beauty" van de eveneens uit North Carolina afkomstige singer/songwriter Thad Cockrell.

Album werd geproduceerd door Brian Paulson en CCL
Recorded at Fidelitorium, Kernersville, North Carolina

John Teer: mandolin, fiddle, viola, vocal
Dave Wilson: vocal, guitar, banjo
Greg Readling: bass, pedal steel, organ, vocal
Chandler Holt: banjo, guitar, vocal