Jeff Scott Soto - Retribution (2017)

Label: Frontiers

1. Retribution (4:31)
  2. Inside, Outside (3:41)
  3. Rage of the Year (4:34)
  4. Reign Again (4:48)
  5. Feels Like Forever (4:47)
  6. Last Time (5:03)
  7. Bullet for My Baby (4:54)
  8. Song for Joey (4:24)
  9. Breakout (3:37)
  10. Dedicate to You (6:10)
  11. Autumn (4:32)
avatar van BlauweVla
Bij meester zanger Jeff Scott Soto kan het vele kanten opgaan! Met verschillende namen als SOTO, Jeff Scott Soto en wat velen niet weten, het funk/rock album officieel onder de naam JSS in 2008 als prachtige voorbeelden. En natuurlijk de vele bands en projecten waar de man aan mee deed/doet. De recente SOTO platen waren een knetterhard voorbeeld van wat hij kan qua metal. Maar ik hoor liever zijn melodieuze werk, en welaan met een nieuw solo album brengt hij dit werk opnieuw tot ons. De tot nu toe gepresenteerde nummers beloven veel, in de stijl Talisman en Takara!

avatar van BlauweVla
Dit is één van Soto's beste rockplaten! Best gevarieerd en wat een vet mooi gitaarwerk. De zang van Soto is ook weer OK. Op zijn stem zit wat sleet maar het maakt mijn niets uit, het klinkt fijn en hij heeft de juiste emotie om de songs goed tot z'n recht te laten komen. En echte songs, die goed in het gehoor liggen zijn het. Zoals eerder gezegd in de stijl van Talisman (let op het baswerk), Takara (gitaarwerk), Humanimal (op de wat snellere stukken). Zelfs een paar verrassende stukken, die het zoals gezegd gevarieerd maken en het album heeft als totaal een mooi flow. Kunnen veel artiesten in deze muziekhoek van leren. Mijn hardrock album van 2017!

avatar van pos
pos
Dat klinkt veelbelovend hierboven. De Talisman platen heb ik destijds erg veel gedraaid en ook het iets gladdere Takara kon ik prima hebben. Ik zal hem eens beluisteren binnenkort.

Ik ben benieuwd hoe het album bevalt pos

avatar van pos
pos
BlauweVla schreef:
Ik ben benieuwd hoe het album bevalt pos

Het album bevalt goed maar haalt wat mij betreft nergens het niveau van de eerste platen van Talisman. Het album begint sterk (1e 4 nummers) maar kan dit sterke niveau niet vasthouden en eindigt met een aantal vrij simpele nummers. 3,5 ster omdat het muzikaal prima klinkt. Songs zijn echter gemiddeld vind ik.

avatar van BlauweVla
"Last Time" vind ik er wel bovenuit schieten. "Breakout" en "Dedicate to You" zijn misschien wat meer als degelijke rockers te omschrijven. Ik mag het wel, dit album als totaal.