Eleven - Awake in a Dream (1991)

Label: Morgan Creek

1. All Together (3:41)
  2. Break the Spell (2:13)
  3. Learning to Be (3:56)
  4. Rainbow's End (4:44)
  5. Before Your Eyes (5:16)
  6. Burning Your Bed (4:30)
  7. Flying (5:29)
  8. I Wanna See No Back (3:52)
  9. You Are Mine (4:19)
  10. Water and Power (3:25)
  11. Down (3:15)
  12. Message to You (5:00)
Laatst dit album weer eens beluisterd via mijn iPod en ik moet zeggen dat alle nummer nog steeds staan als een huis. Pakkende melodieen, swingende rock ritmes, lekker gitaarpartijen en behoorlijke teksten. Het enige waar iemand zich misschien aan zou kunnen storen is de nogal karakteristieke stem van Alain Johannes. Wat mij betreft een uitstekend album dat me er ook weer even aan herinnert dat er begin jaren negentig veel goede muziek uit is gekomen in dit genre.

zaaf
wat bijzonder dat juist op een site als deze, eleven zo verschrikelijk ongewaardeerd wordt.
ongewaardeerd ja.

los nog van de kwaliteit van de cd, hebben de bandleden een prominente plek in het ontstaan en ontwikkeling van een aantal zeer toonaangevende amerikaanse bands als de chili peppers en qotsa (en them crooked vultures).

deze cd is medlodieuzer van opzet, maar is kwalitatief sterk. zoals king arthur het al zegt, het staat nog als een huis. en zo is het,

Sowieso ben je de eerste die na ruim 3 jaar nog korte review schrijft over deze CD

avatar van EttaJamesBrown
zaaf schreef:
ongewaardeerd ja.

Laat dit nu net een lievelingsplaat van mevrouw Etta zijn. Al in haar platenkast voordat EJB kwam buurten. Reden genoeg om het de komende dagen eens een luisterbeurt te geven.

avatar van EttaJamesBrown
Het was even zoeken, maar de cd is gevonden. Klinkt fantastisch na enkele verstopte jaren.