Plaid - Double Figure (2001)

Electronic
Label: Warp

1. Eyen (4:20)
  2. Squance (5:01)
  3. Assault on Precinct Zero (4:28)
  4. Zamami (4:05)
  12. Tak 2 (1:08)
  13. Sincetta (5:01)

met Nic Alderton

14. Tak 3 (0:50)
  15. Porn Coconut Co (4:52)
  16. Tak 4 (0:59)
  17. Ti Bom (4:52)
  18. Tak 5 (0:50)
  19. Manyeme (4:48)
avatar van Sir Odolf III
Een lekker gevarieerd album is dit. Waarschijnlijk nog wel m'n beste Plaid-luisterervaring tot nu toe. Voorlopig maar 4*

avatar van Rayaccos
Beetje saai eerder. Er zijn betere plaid albums te vinden.

avatar van Mindshifter
met bram eens, er zijn betere

avatar van Syndro
Dit blijft toch een van de toppers van Plaid. Minimalistischer dan de latere albums, minder funky en blij dan de eerdere albums. Een perfecte middenweg, die soms niet boven achtergrondmuziek uitkomt, maar wel stuk voor stuk degelijk geproduceerde songs bevat. De sterkste tracks zijn 'Eyen', 'Assault on Precinct Zero', Ooh Be Do', 'New Family', 'Sincetta' en de lekkere afsluiter 'Manyeme'. Het album was nog beter als het wat ingekort was. Plaid karakteriseert zich hier met haar unieke synthesizerklanken!

avatar van sinterklaas
Eyen, hoorde ik die rond 2001 niet eens bij een Cartoon Network programma?

Al diverse Plaid-albums tot mijn beschikking en gisteren deze getroffen. Erg fijn albumje... sterker nog, lekker gevarieërd en het glijd via je tong naar je keel als soft-ijs. Mooi albumhoes ook... heeft iets Delfsblauws. Waar Plaid soms nog wel vaak de net wat zoetige kant op gaat weet deze ergens op een eigenzinnige manier mee te gaan met het (toenmalige) tijdsbestek. Beetje rockinvloeden, vleugjes triphop en jawel, een klein beetje het gehypte van rond het jaar 2001... gecombineerd met de typische Warpgeluidjes... niet te zoet, niet te zwaar, niet te kinderachtig... (iets waar de vorige Rest Proof Clockwork naar wou neigen) maar wel iets om er een goed gevoel aan over te houden. Ook de Tak-nummertjes klonken verrassend... al dan niet helaas te kort.

Verdiend een mooi plekje in de CD-kast.