menu

Corbin - Mourn (2017)

mijn stem
3,38 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Electronic / Pop
Label: Wedidit

  1. Ice Boy (4:25)
  2. Mourn (3:33)
  3. Giving Up (3:57)
  4. No Title (3:46)
  5. Revenge Song (3:47)
  6. All Out (4:32)
  7. Hunker Down (4:29)
  8. Something Safe (4:36)
  9. The Fold Up (4:11)
  10. Dragged (4:06)
totale tijdsduur: 41:22
zoeken in:
avatar van Sjaakspeare
3,0
Dit valt flink tegen. Niet dat het bagger is, maar bijzonder vind ik het haast nergens. Het is bijna één lange zweem middelmaat. De melodieën van zowel de instrumentatie als de zang zijn me telkens te voorspelbaar of te weinig onderscheidend. Daarnaast is Corbin op deze plaat zo te horen volledig overgestapt van alternatieve R 'n B op een soort jaren-80-pop. En laat dat nu een geluid zijn waarmee ik bij uitstek weinig op heb. Z'n stijl is er meteen stukken conventioneler op geworden. 'Hunker Down' is een aangename uitzondering: dat nummer staat dichter bij wat ik eerder van deze jongen gehoord heb. Qua genre alsmede qua beleving. Sterke track.

Toch is het geheel mijns inziens tamelijk uitgekauwd. Slappe thee. Jammer, want de piepjonge Spooky Black vond ik heel bijzonder. 'Without You' heeft nog altijd een betoverende uitwerking op me en van 'Worn' ben ik eveneens nog steeds onder de indruk. De onderhoudende en innoverende maar bij vlagen wat hobbyistisch klinkende EP 'Leaving', die Corbin op 16-jarige leeftijd maakte, is, zo moet ik helaas concluderen, ook na 'Mourn' nog zijn sterkste plaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:50 uur

geplaatst: vandaag om 14:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.